Η «δημοκρατία» του Σαββάτου τιμά την μνήμη του γέροντα Εφραίμ

Ένα βιβλίο για την σημαντικότερη μορφή της ΟρθοδοξίαςΗ ζωή και οι διδαχές του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, ενός από τους τελευταίους φωτισμένους γέροντες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Από την πατρίδα του τον Βόλο, και τη ζωή του στην αδελφότητα του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή στο Περιβόλι της Παναγίας, μέχρι την επάνδρωση μονών του Αγίου Ορους και τη μετάβασή του σε Καναδά και ΗΠΑ, όπου με τη συνδρομή της Θείας Χάριτος έχτισε πολλά μοναστήρια και στερέωσε τη δάδα της Ορθοδοξίας, για να διαλάμψει η πνευματική ακτινοβολία της και να προστατεύσει τον απόδημο Ελληνισμό από την πανσπερμία των αιρέσεων, τον εκπροτεσταντισμό και την εκκοσμίκευση.

Η Μονή του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας, κοντά στην πρωτεύουσά της -το Phoenix- αποτελεί μόνιμη βάση πνευματικού ανεφοδιασμού των αποδήμων και όλων των ορθοδόξων, με τον γέροντα Εφραίμ να σαλπίζει πνευματικό προσκλητήριο με τον λόγο και τις νουθεσίες του. Ένας αγωνιστής Πατέρας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του μαχόμενος «διά του Χριστού την πίστιν την αγίαν». Μέσα απ’ αυτό το βιβλίο ξετυλίγονται το μέγεθος του πνευματικού αναστήματός του, η προορατικότητα και η ταπεινότητά του, πάντα με κατανόηση για τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του και με αγάπη στην καρδιά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα