Κατάθεση Αγγελή με αντιφάσεις και ασάφειες

Δεν κατονόμασε τον Δ. Παπαγγελόπουλο, «κάρφωσε» τον Δ. Αβραμόπουλο, ενώ μίλησε για πιθανές ευθύνες πολιτικών στη NovartisΣτις γνωστές επικοινωνιακές πομφόλυγες κατέφυγε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος κατά την πρώτη ημέρα τ΄γς -όπως προμηνύεται- μαραθώνιας κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής μίλησε γενικά και αόριστα, και κυρίως χωρίς απολύτως κανένα αποδεικτικό στοιχείο για πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να ασκηθούν διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, ωστόσο απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επιμένοντας να μιλά για «Ρασπούτιν».

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή αποδείχθηκε «άνθρακας», καθώς ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης όχι μόνο δεν ανέφερε το όνομα του τέως αναπληρωτή υπουργού, αλλά και κατέθεσε «εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν»! Ερωτηθείς, μάλιστα, από κοινοβουλευτικούς συντάκτες γιατί δεν τον κατονομάζει, έπαιξε κρυφτούλι, απαντώντας «δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα».

Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Αγγελής «κάρφωσε» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο -χωρίς πάντως να τον κατονομάζει στην Προανακριτική-, παραδεχόμενος ότι το FBI στο περιβόητο ταξίδι στη Βιένη έδωσε στους Ελληνες εισαγγελείς στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου, επιβεβαιώνοντας έτσι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας». Να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελής δεν ονομάτισε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη συνεδρίαση, ωστόσο επικαλέστηκε την αναφορά του, που βρίσκεται στα χέρια των μελών της Προανακριτικής, στην οποία και ρητώς αναφέρει ότι ο τραπεζικός λογαριασμός ανήκε στον τέως επίτροπο.

Λίγο αργότερα, βέβαια, ο εν πολλαίς αντιφάσεις περιπεσών κ. Αγγελής αναφέρθηκε στην εφημερίδα μας, διαψεύδοντας το επίμαχο δημοσίευμα και κάνοντας λόγο για «στικάκι που τάχα αρνήθηκα να παραλάβω». Να σημειώσουμε πως η εφημερίδα μας στο ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει τον Ιανουάριο του 2019 δεν είχε κάνει ποτέ λόγο για στικάκι, αλλά ακριβώς για πληροφορία τραπεζικού λογαριασμού.

Ισχυρισμοί

Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Αγγελής επιχείρησε να εμπλέξει στην υπόθεση και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι «η αντικατάσταση της κυρίας Τουλουπάκη τέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα», ωστόσο εκείνος δεν το έκανε, επειδή στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές.

Απαντώντας, πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για ψέμα του κ. Αγγελή «ότι ένας υπουργός ή ένας πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα», σχολιάζοντας ότι «ο ίδιος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός γνωρίζει ότι την κυρία Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο».

Στο μεταξύ, ο κ. Αγγελής προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση της Ελένης Τουλουπάκη, αποκαλώντας την «ανεπαρκή» και καταλογίζοντάς της «δόλο». Αίσθηση προκάλεσε και το ότι ο αντιεισαγγελέας χαρακτήρισε «παράνομες» και «παράτυπες» τις αρχειοθετήσεις και των επτά αναφερόμενων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία, ενώ, ερωτηθείς αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, απάντησε «ναι, μπορεί να υπάρχει. Ψάξτε», αναιρώντας έτσι τους προηγούμενους ισχυρισμούς του.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ πολλών άλλων, ισχυρίστηκε πως οι αξιωματούχοι του FBI αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης είχαν ενημερώσει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων… Μάλιστα, ο ίδιος ομολόγησε κυνικά ότι είχε συστήσει στην εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα, επειδή αυτός «είναι αξιωματούχος».

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί σήμερα, οπότε αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για το ποιο είναι το περιβόητο «αόρατο τρίτο πρόσωπο» στο οποίο αναφέρθηκε πάλι αόριστα, και το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, κινούσε τα νήματα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα