Έβαλαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα του Έβρου

Μνήμες από τον μακρινό Δεκέμβριο του 1995, όταν τουρκικό πόδι πάτησε στο ελληνικό έδαφος των Ιμίων…… αμφισβητώντας για πρώτη φορά ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Αιγαίου, «ξύπνησαν» προχθές σε νησίδα του Εβρου, όταν άγνωστοι ύψωσαν την τουρκική σημαία. Το άκρως προκλητικό αυτό συμβάν, που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την εξ Ανατολών διάθεση να ανέβει η θερμοκρασία στα ελληνοτουρκικά, έλαβε χώρα στη νησίδα Λούλου ή Λουλού, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Εβρο, στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμανε άμεσα συναγερμός στις στρατιωτικές Αρχές και ο διοικητής του Δ΄ Σώματος επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Καμπά, και έγινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση.

Όπως έγινε γνωστό, κάποιες ώρες αργότερα οι άγνωστοι πήραν τη σημαία και έφυγαν, ωστόσο το περιστατικό αυτό, που θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τον βαθμό φύλαξης των συνόρων μας, ειδικά σε μια περιοχή που ελέγχεται διαρκώς, καθώς αποτελεί καθημερινά πέρασμα προσφύγων και μεταναστών. Η συγκεκριμένη νησίδα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Εβρο,«επικοινωνεί» με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία, καθώς μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η αφωνία τόσο του Ελληνικού Στρατού όσο και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το προκλητικό αυτό συμβάν σε χώρο ελληνικής κυριαρχίας, καθώς μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές επιλέγουν προκλητικά να ποιούνται την νήσσαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα