Το παρασκήνιο πίσω από τις καρατομήσεις

Τα σενάρια σύγκρουσης Μαξίμου - Γιάννας και οι «φυτευτοί» που ορέγονται το «2021»!

Η προχθεσινή καρατόμηση των τεσσάρων από τους στενότερους ομοτράπεζους της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Επιτροπή Εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία φαίνεται πως κρύβει βαθύ παρασκήνιο.

Οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι το «σύστημα του Μαξίμου», στο οποίο χρεώνονται οι αλλαγές, λειτουργεί αφενός υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα θλιβερά φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος και το αχαλίνωτο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων, και ως εκ τούτου αποφάσισε εγκαίρως να μαζέψει τα λουριά της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Αφετέρου, σύμφωνα με μια αιρετική εκδοχή, κάποιοι στον στενό ηγετικό κύκλο, εν αγνοία ή όχι του πρωθυπουργού, επιθυμούν να πάρουν το πάνω χέρι στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων και στον τρόπο με τον οποίο αυτήν τη φορά θα οργανωθεί το τραπέζι. Το γεγονός ότι οι καρατομηθέντες, στους οποίους μόλις προχθές διαμηνύθηκε αρμοδίως ότι «δεν θα χρειαστούν περαιτέρω οι υπηρεσίες τους», συναποτελούσαν τον στενό πυρήνα συνεργατών της κυρίας Αγγελοπούλου τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια προκάλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Πρόκειται, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατία», για τους Λευτέρη Κουσούλη, γνωστό επικοινωνιολόγο, Αντώνη Παπαγιαννίδη, δημοσιογράφο και δικηγόρο με γνωστή και μη εξαιρετέα παρουσία σε εκδοτικά ναυάγια, και τους δημοσιογράφους Γιάννη Προβή και Φοίβο Καρζή, που είχαν τα ηνία της επικοινωνίας.

Οι ίδιοι σε ακριτομυθίες κάνουν λόγο για διαφωνίες που έχουν βάθος και σχετίζονται με το νόημα και τη σημασία της επετείου των 200 χρόνων, αφήνοντας να φανεί πως όσα έρχονται στο φως είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου σε έναν εορτασμό στον οποίο καραδοκούν να θριαμβεύσουν η εθνομηδενιστική εκδοχή και η σπατάλη δημόσιου χρήματος.

Όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος των παρασκηνίων, όπου η καμαρίλα του Μαξίμου συγκρούεται με τις άμετρες φιλοδοξίες της Γιάννας, μόλις άρχισε, χωρίς στο τέλος να αποκλείεται τίποτε. Ακόμα και να τα βροντήξει η κυρία Αγγελοπούλου, αφήνοντας τη διοργάνωση στα χέρια των «φυτευτών» του συστήματος, όπως χαρακτηρίζονται ορισμένοι, σαν τον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη, συνεργάτη μέχρι πρότινος του Συνηγόρου του Πολίτη, και τον επικοινωνιολόγο Ντίνο Αδριανόπουλο της γνωστής εταιρίας touch point strategies του ομίλου Ogilvy.