Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν πολύ σωστό και σωτήριο για τη χώρα που αποδοκιμάστηκε εκλογικά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αυτολανσάρεται ως «Κεντροαριστερά», που θα αντικαταστήσει την άλλη, ολέθρια για την πατρίδα, πολιτική μηχανή του ΠΑΣΟΚ, αλλά ουσιαστικά είναι ένα κόμμα της Ακρας Αριστεράς με πλειάδα στελεχών που έχουν ευθέως αντιπατριωτικές, φιλοσκοπιανές, φιλοτουρκικές θέσεις.

Ενδεικτικά των αντεθνικών απόψεων που έχουν επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσα ανέφερε ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη. 

Τα παρακάτω κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν μεταδοθεί από ραδιοφωνικό σταθμό της Αγκυρας ως δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου: «Είναι μεγάλη η γεωπολιτική βαρύτητα της Τουρκίας -μην ξεχνάμε ότι είναι και μέλος του ΝΑΤΟ- για να την κάνουν έτσι απλά ”στην άκρη” οι ΗΠΑ. […] Να πάει κανείς σε εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία απέναντι δεν γίνεται. Είναι αυταπάτη να το πιστεύει κανείς αυτό – ή, μάλλον, όταν το ισχυρίζεται, απλώς ψεύδεται. […] Για το Αιγαίο, η ιστορία είναι τελείως διαφορετική. Και να υπήρχε αέριο ή πετρέλαιο, θα ήταν λάθος να ξεκινήσουμε εξορύξεις».

Ο κ. Φίλης, αντί να προσπαθεί -στο μέτρο των δυνατοτήτων του- να δημοσιοποιεί και να μεταδίδει προς πάσα κατεύθυνση τις ελληνικές θέσεις, λειτουργεί σαν προπαγανδιστής της Τουρκίας στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ο κ. Φίλης πρέπει να γνωρίζει ότι ο Ελληνισμός μπορεί και πρέπει να έχει την Τουρκία απέναντι – αν δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό της υποταγής.

Φυσικά, τον ιδεολογικό τόνο στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και στελέχη, όπως ο βουλευτής, πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, που είπε ότι «τα… τέτοια της Πάολα είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, που έγραψε σε διαδικτυακή ανάρτησή της «η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κόμμα του περιθωρίου, το φυσικό ποσοστό του οποίου δεν υπερβαίνει το 3%, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει κοινωνική πλειοψηφία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα