«Εφιάλτης» και ψεύτης ο Κώστας Σημίτης

Ο υπαίτιος της τραγωδίας των Ιμίων δίνει άλλοθι στoν «σουλτάνο»
Με απαράδεκτο άρθρο, που αλλοιώνει τα γεγονότα και υπονομεύει την εθνική ενότητα, προσφέρει ανέλπιστο δώρο στη διεθνώς απομονωμένη Τουρκία

Η Θέση μας: Ο Σημίτης των Ιμίων αυτοεπαινείται…

Σε μια κρίσιμη για τα εθνικά θέματα συγκυρία, ο Κώστας Σημίτης -ο πρωθυπουργός των Ιμίων- «ξαναχτύπησε», ως σύγχρονος Εφιάλτης. Με άρθρο του στα «ΝΕΑ», που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Για όλα φταίει ο Καραμανλής», με ψεύδη και με σκόπιμη αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων, επιχειρεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τη μειοδοτική πολιτική που ακολούθησε και άνοιξε την όρεξη των Τούρκων από το 1996 και εντεύθεν. 

Προσφέροντας ανέλπιστο δώρο στον Ερντογάν, την ώρα που απομονώνεται διεθνώς, και υπονομεύοντας την εθνική ενότητα σε κρίσιμους καιρούς, ο πρώην πρωθυπουργός διατείνεται ότι η σημερινή κρίση οφείλεται στο ότι «δεν ολοκληρώθηκε» η δική του πολιτική. Εχει το απύθμενο θράσος να χαρακτηρίζει «επιτυχία» αυτή την πολιτική, με αποκορύφωμα την απόφαση του Ελσίνκι, η οποία όμως αποτελεί κοινό τόπο πλέον ότι προσέφερε και νέες υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία.

Τα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες της ύπουλης αρθρογραφίας του κ. Σημίτη είναι πολλά. Ενισχύονται, επιπλέον, από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς υποστηρίζει ότι στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004, με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, «αποφασίστηκε η εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, παρόλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός», σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, «κατά τη συζήτηση, αν και είχε τη δυνατότητα, δεν πρόβαλε την ένσταση κατά της Τουρκίας στον όρο που είχε τεθεί στο Ελσίνκι – και αφορούσε την ύπαρξη διαφορών σχετικά με την υφαλοκρηπίδα. Αντίθετα, επεσήμανε, ότι “οι ασφυκτικοί χρονικοί περιορισμοί δεν βοηθούν”. Απεδέχθη έτσι την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές». Ομως, ακόμη και ως προς αυτό ο κ. Σημίτης αυτοαναιρείται, καθώς στη συνέχεια αναγνωρίζει ότι ο Ερντογάν αδιαφορεί τελικά για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε…

Δείχνοντας ότι απαξιοί να ασχοληθεί με τον κ. Σημίτη, από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή δεν έγινε κανένα σχόλιο για το άρθρο, ενώ είναι ενδεικτικό ότι τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν για κομματικούς λόγους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επίσης δεν θέλησε να σχολιάσει το άρθρο, σημειώνοντας ότι η ευθύνη για το ότι η Τουρκία δεν μπήκε στην Ε.Ε. ανήκει στη γείτονα.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, τονίζοντας: «Κύριε Σημίτη, στο σπίτι του κρεμασμένου (για προδοσία ΑΟΖ το 2003) μιλάτε για σχοινί;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα