Πλεόνασμα… αντιπαράθεσης!

Πολλά μέτωπα μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. 9.750 προσλήψεις εξήγγειλε η ΚεραμέωςΜε αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κινήθηκε η τρίτη ημέρα συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020, με την κριτική των κομμάτων να εστιάζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα και στην απουσία φοροελαφρύνσεων για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Το οικονομικό επιτελείο βέβαια απέκρουσε κατηγορηματικά τις παραπάνω αιτιάσεις, καθώς ο Χρήστος Σταϊκούρας υπεραμύνθηκε της «μη ταξικής», όπως την αποκάλεσε, πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι μειώνονται οι φόροι στα φυσικά πρόσωπα αλλά και στις επιχειρήσεις. 

Oσο για τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, άφησε παράθυρο για μελλοντική μείωση του ΕΝΦΙΑ λόγω αυξημένης εισπραξιμότητας. Την ίδια ώρα ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed, τονίζοντας μάλιστα: «Ο κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη. Αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας». Ανακοίνωσε μάλιστα πως προχωρά στην πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας, «ώστε να προσελκύσουμε όχι μόνο θεσμικούς αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτές».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στην πολιτική του… γενικού ξεπουλήματος, τονίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων και επισημαίνοντας ότι όλα είναι συμφωνημένα από την προηγούμενη κυβέρνηση, «εμείς απλώς θα τα κάνουμε».

Για αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία κατά 102.000.000 ευρώ μίλησε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, η οποία δεσμεύτηκε για προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και 5.250 στη Γενική Εκπαίδευση. Η αντιπολίτευση πάντως δεν πείστηκε από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αλέκου Φλαμπουράρη, κατήγγειλε υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τις προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων λέγοντας ότι μεταχρονολόγησε τη διεκδίκηση αυτή για μετά το 2021.

Η δε Ολγα Γεροβασίλη είπε απευθυνόμενη στα υπουργικά έδρανα ότι από τους οκτώ που έλαβαν κοινωνικό μέρισμα πέρυσι φέτος θα πάρει ένας, ενώ μείωση δαπανών για την Πρόνοια κατά 400.000.000 ευρώ κατήγγειλε η Θεανώ Φωτίου. Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση κινήθηκε σε υποτονικό ρυθμό, καθώς τα αίματα δεν άναψαν παρά αργά το απόγευμα, όταν οι Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκαν σε καταγγελία ότι αστυνομικοί ανάγκασαν 22χρονη να κατεβάσει το παντελόνι της εν μέσω της Πατησίων. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην Αστυνομία προκειμένου να εξαπολύει παράνομες επιθέσεις στη νεολαία.

Ο «γαλάζιος» Χρήστος Μπουκώρος σε απάντηση ζήτησε να μη στοχοποιείται η Αστυνομία με fake news, ενώ ότι «είτε δεν υπάρχει είτε παραφουσκώθηκε η ιστορία» είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα