Μας είπε και… μπράβο η (μοιραία) Λαγκάρντ!

Ικανοποιημένη στο ραντεβού με Κυριάκο από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεωνΜε την Κριστίν Λαγκάρντ, το μοιραίο πρόσωπο που κατά την περίοδο της κρίσης επέμενε στη λήψη σκληρών μέτρων, όπως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, συναντήθηκε χθες στη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ηταν το πρώτο τετ α τετ των δύο μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την κυρία Λαγκάρντ και -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. 

Μετά την εικοσάλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου στο τραπέζι τέθηκαν η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του πρωθυπουργού Δημήτρης Μητρόπουλος, ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας και ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Ευθυμίου.

Στη συνάντηση, όπως άφησε να διαρρεύσει το κυβερνητικό επιτελείο, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν έως σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών.

Για τον «Ηρακλή»

Συζητήθηκαν το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της «πράσινης» ανάπτυξης, καθώς και το θέμα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα, όπου φέρεται ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από την κυρία Λαγκάρντ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης παρακάθησε, ως ο μόνος εν ενεργεία πολιτικός, στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσε η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ προς τιμήν του απερχόμενου μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας Μπενουά Κερέ. Στο δείπνο φέρεται να συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος διατηρεί στενούς φιλικούς δεσμούς με τον κ. Κερέ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα