Σύμβολα του Έθνους με θρακιώτικη φορεσιά

Μήνυμα προς την Τουρκία από τον Παυλόπουλο είχε η παρουσίαση της νέας ενδυμασίας των ΕυζώνωνΣτις επίσημες ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς εντάχθηκε από χθες και η παραδοσιακή φορεσιά της Θράκης, λίγους μήνες μετά την ένταξη της φορεσιάς του Αιγαίου. Στην τελετή έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία και έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα στους γείτονες, και ειδικά στην Τουρκία.

«Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε και να δημιουργήσουμε από κοινού» διακήρυξε ο κ. Παυλόπουλος, σπεύδοντας όμως να υπογραμμίσει: «Αλλά είμαστε εδώ και για να υπερασπισθούμε αυτό που μας αναλογεί, όχι μόνο σύμφωνα με την Ιστορία μας, αλλά σύμφωνα με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ως εγγυητές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου θα επιβάλουμε την εφαρμογή του. Και σ’ αυτό δεν είμαστε μόνοι, το γνωρίζουν όλοι. Και δεν είμαστε μόνοι, γιατί αναγνωρίζουν όλοι το Δίκαιο της Ελλάδας, που είναι ταυτοχρόνως Δίκαιο Ευρωπαϊκό, Δίκαιο Διεθνές».

Αναφερθείς στις φαιδρές δηλώσεις Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο οι Τούρκοι είναι οικοδεσπότες στην Ευρώπη και όχι «μουσαφίρηδες», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε αυστηρά: «Διατείνονται ότι είναι Ευρωπαίοι. Μακάρι να το εννοούσαν. Αλλά τους διαμηνύουμε ότι το να είσαι Ευρωπαίος είναι θέμα ευρωπαϊκής συνείδησης και πίστης στις αρχές της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αντιθέτως, η Τουρκία απομακρύνεται ολοένα περισσότερο από αυτές τις αρχές και τις αξίες. Και το πράττει χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, οι οποίες αφορούν όχι μόνο την ειρήνη στην περιοχή, αλλά ακόμα και τον λαό της».

Τιμώντας την ιστορία της Θράκης, η οποία συμπληρώνει 100 χρόνια ένταξης στον εθνικό κορμό, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε αποφασιστικά: «Εμείς οι Ελληνες στα μεγάλα και σημαντικά είμαστε πάντα ενωμένοι. Εχουμε διδαχθεί από το παρελθόν. Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια όχι απλώς θα τα υπερασπισθούμε όπως πρέπει, αλλά θα το πράξουμε και με τρόπο ώστε να διδαχθούν οι επόμενες γενιές. Γιατί πρέπει να αφήσουμε ανεξίτηλα αποτυπωμένο αυτό το σημάδι μνήμης για τις επόμενες γενιές, προκειμένου να γνωρίζουν και εκείνες ποια είναι η Ιστορία μας, αλλά και ποιο είναι και το δικό τους χρέος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα