Folli Follie: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση

Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε Δημήτρη – Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και άλλα 14 στελέχη της εταιρίας«Βαριές» ήταν οι κατηγορίες που απήγγειλε η Δικαιοσύνη στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην περιβόητη υπόθεση της Folli Follie. Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές Αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιου του Τζώρτζη και άλλων προσώπων που ήταν μέλη στο παλιό διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Οι νέες διώξεις προκύπτουν έπειτα από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και αφορούν την περίοδο από το 2009 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Με τη νέα δικογραφία διώκονται 16 πρόσωπα, κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της χειραγώγησης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας από κοινού. Μάλιστα, οι νέες κατηγορίες έρχονται να προστεθούν στη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί ήδη για την υπόθεση της Folli Follie εδώ και περίπου ένα έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες διώξεις αφορούν το αδίκημα της διεύθυνσης, της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που βαρύνει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον γιο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και ακόμη τέσσερα πρόσωπα, στελέχη της θυγατρικής του ομίλου στην Ασία, αλλά και τον Ελληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρίας.

Την ίδια στιγμή, για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται έξι άτομα, ενώ για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Ειδικότερα, το αδίκημα της πλαστογραφίας, για το οποίο διώκονται τα παραπάνω πρόσωπα, αφορά το γεγονός ότι κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά έγγραφα ώστε να παρουσιάσουν ανακριβείς ισολογισμούς.

Επιπλέον ασκήθηκαν διώξεις και για το αδίκημα της χειραγώγησης σε βάρος 13 ατόμων. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Κατερίνα και ο γιος τους. Ακόμη, για το ίδιο αδίκημα διώκονται όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας την περίοδο 2016-2017.

Σημειώνεται ότι η άσκηση των νέων ποινικών διώξεων έρχεται μετά την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, μια παραίτηση που συνέπεσε και με την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα