Η Αδαμαντία Οικονόμου δήλωσε ότι δεν υπήρξε εντολή για τη δολοφονία του Φύσσα

Απαλλάσσει τη Χρυσή Αυγή από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης η εισαγγελέας της δίκηςΤην απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου και όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ζητεί στην πρότασή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου, ενώ ταυτόχρονα ζητεί την καταδίκη του Γιώργου Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην οκτάωρη αγόρευσή της η κυρία Οικονόμου κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι (18 πρώην βουλευτές και 47 φερόμενα ως μέλη) θα πρέπει να αθωωθούν κατά περίσταση από τις κατηγορίες της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας ότι «δεν αποδείχτηκε κεντρικός σχεδιασμός» για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων» ανέφερε, ενώ στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη δολοφονία του άτυχου μουσικού στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013, τόνισε ότι «δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής», αποδίδοντας το έγκλημα σε πρωτοβουλία του Γιώργου Ρουπακιά.

«Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχτηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτήν. Αλλωστε, ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή;» ανέφερε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως «αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα, γιατί τη διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποιο άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο, ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό;».

Για τον Γιώργο Ρουπακιά η εισαγγελέας επισήμανε ότι ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενο μαχαίρι, έπληξε τον Παύλο Φύσσα δύο φορές στο ύψος της καρδιάς» και ζήτησε την καταδίκη του για ανθρωποκτονία με δόλο.

Στον αντίποδα, για τον Ιωάννη Καζαντόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και για τα υπόλοιπα 16 μέλη της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους.

Η εισαγγελική πρόταση πυροδότησε την οργή της μητέρας του 34χρονου μουσικού Μάγδας Φύσσα, που απευθυνόμενη στην εισαγγελική λειτουργό τόνισε ότι η πληγή του γιου της αιμορραγεί. «Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε;» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα