Απαλλαγή ιδιοκτητών από αναδρομικά δημοτικά τέλη

Για όσους δηλώνουν τα ακριβή τετραγωνικάΑνάσα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν δηλώσει τα επιπλέον τετραγωνικά στους δήμους, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Οπως ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά, για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών, εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους δήμους.

Πρόκειται για οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας. Με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών θα ξεκαθαρίζεται προς τους ΟΤΑ ότι δεν θα αναζητούνται αναδρομικά τέλη για όσους φανέρωσαν οικειοθελώς αδήλωτα τετραγωνικά.

Τα κενά

Αντίστοιχη δυνατότητα θεσμοθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον νόμο 4647/2019, ο οποίος προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να γλιτώσουν από αναδρομικές επιβαρύνσεις με δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη για τη δεκαετία 2010-2019 εφόσον προσέλθουν οικειοθελώς στους δήμους έως τις 31 Μαρτίου 2020 για να αποκαλύψουν αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα κατοικιών ή άλλων κτισμάτων που κατέχουν.

Στη συνάντηση τέθηκε και ένα άλλο φλέγον ζήτημα, αυτό των δηλώσεων των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση. Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Παραδιά ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα