Σκληρό μήνυμα στην Άγκυρα!

Κυριάκος από Κάσο: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα με κάθε διαθέσιμο μέσοΑπαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σκληρό μήνυμα στην Αγκυρα από την Κάσο, την οποία επισκέφθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει εθνική αυτοπεποίθηση και θα υπερασπιστεί αταλάντευτα την εθνική της κυριαρχία και ακεραιότητα.

Η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Κάσο είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, τη στιγμή που η χώρα «βάλλεται» από την πολεμική ρητορική και το μπαράζ προκλήσεων της Αγκυρας. «Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική μας ακεραιότητα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών της με τη γειτονική χώρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτω από συνθήκες πίεσης, εκβιασμών και προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία. «Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίκαιό μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε μάλιστα αναφορά στην ισχυρή δύναμη αποτροπής που διαθέτει η χώρα. «Χειροκροτώ και στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς, γυναίκες και άντρες, των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξαγρυπνούν για να κοιμόμαστε όλοι εμείς ήσυχοι» είπε. Επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ τη στιγμή που βρισκόταν εν πτήσει ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία, στην οποία έγραψε ως λεζάντα: «Πετώντας με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, πάνω από το Αιγαίο, με προορισμό την Κάσο! Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά!»

Παραμονή Χριστουγέννων ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Στη διάρκειά της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, με έμφαση στη Λιβύη. Επιβεβαιώθηκε η κοινή θεώρηση μεταξύ των δύο χωρών σε κρίσιμα θέματα και τονίστηκε η σημασία της στενής μεταξύ τους συνεργασίας, αλλά και του τετραμερούς σχήματος Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας. Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα λιβυκών μέσων ενημέρωσης θέλουν τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ να επισκέπτεται την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο, από την ελληνική κυβέρνηση, αν και ο Χαφτάρ θα επισκεφτεί τη γειτονική Ιταλία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα