Ο Δένδιας είπε «Κωνσταντινούπολη» και εξαγρίωσε τους Τούρκους!

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Νίκος Δένδιας Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών, αφού παρακολούθησε την πατριαρχική θεία λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στον εορτασμό των Χριστουγέννων στο Φανάρι παραβρέθηκε, μάλιστα, και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επισκέφτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ είχε σύντομη συνομιλία και με τον Νίκο Δένδια. Ο τελευταίος, μάλιστα, δέχθηκε τα πυρά των τουρκικών φιλοκυβερνητικών μέσων, μεταξύ άλλων, επειδή αποκάλεσε τον Ιμάμογλου στον λογαριασμό του στο twitter «Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης».

Άλλοι, πάλι, άφησαν αιχμές για τη συνάντηση Δένδια – Ιμάμογλου στο Φανάρι, την ώρα μάλιστα που ο Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στην Τυνησία και προχωρούσε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Να σημειωθεί ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, διαφωνεί με την πολιτική Ερντογάν στη Λιβύη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικοινωνία που έγινε για εθιμοτυπικούς λόγους, λόγω της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, η οποία, σημειωτέον, ήταν ιδιωτική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα