Στην κατάψυξη… του «Ηφαιστίωνα»!

Πολλές περιοχές της χώρας έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα λόγω του χιονιά, ενώ εξέπεμψε SOS φορτηγό πλοίο. Πότε θα βελτιωθεί ο καιρόςΣε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν χθες η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία από χθες τα ξημερώματα έχει επηρεάσει με βροχές, χιόνια και πολύ θυελλώδεις ανέμους, 

που έφτασαν έως και τα 10 μποφόρ, πολλές περιοχές της χώρας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Ως αργά το βράδυ χθες αγωνία επικρατούσε για την τύχη του φορτηγού πλοίου ελληνικών συμφερόντων -υπό σημαία των Νησιών Μάρσαλ- με 22 άτομα πλήρωμα το οποίο εξέπεμψε σήμα ότι έπλεε ακυβέρνητο λόγω βλάβης στο πηδάλιο και εν μέσω της κακοκαιρίας. Παράλληλα από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα έμειναν χθες χωρίς ρεύμα η Τήνος και η Ανδρος λόγω βλαβών που προέκυψαν στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Την ίδια ώρα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισε και η Βοιωτία, συγκεκριμένα τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Ασκρη, Νεοχώρι και Αγιος Βασίλειος. Παράλληλα, μεμονωμένα προβλήματα προέκυψαν στις γραμμές τάσης σε Παλλήνη, Πεντέλη και Ασπρόπυργο.

Κλειστοί δρόμοι

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, αλλά και στα βόρεια της χώρας η χιονόπτωση ήταν κατά τόπους έντονη.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα αλλά και ποιοι χρειάζονται αλυσίδες. Στα Χανιά προβλήματα προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για να καθαρίσουν τους δρόμους. Δεμένα ήταν χθες τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Επίσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κανένα πλοίο δεν προσέγγιζε και δεν αναχωρούσε από τα λιμάνια σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά, ενώ κλειστή ήταν και η γραμμή Καβάλα – Πρίνος.

Πρόγνωση

Σήμερα χιόνια προβλέπονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Θράκη, πιθανόν σε ανατολική Βοιωτία και Σκύρο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Επίσης χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Κρήτης και πιθανόν των βορείων Κυκλάδων. Στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα βρέξει.

Στην Αττική θα πέσει χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά του νομού και κοντά στους ορεινούς όγκους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα