ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ

Είναι πραγματικά αδιανόητη η νέα πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αδιανόητη και απίστευτη. Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας την επίμαχη διάταξη, η οποία τεχνηέντως συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο με δεκάδες άρθρα, δεν μπορεί να πιστέψει εύκολα κανείς ότι έχει αποτυπωθεί τέτοια πρόβλεψη…

Όποιες δικαιολογίες κι αν επικαλείται η κυρία Κεραμέως, όσο κι αν επιχειρεί να εξωραΐσει την απόφασή της, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο. Δεν νοείται η υπουργός Παιδείας να ψελλίζει παραπλανητικές προφάσεις περί δήθεν «επαναφοράς στο καθεστώς που ίσχυε προηγουμένως», όταν η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη. Το ανοσιούργημα που ξεκίνησε ο προκάτοχός της επί ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου δυστυχώς τείνει να ολοκληρωθεί τώρα με τη δική της υπογραφή, καθώς μετά την κατάργηση της αργίας σταδιακά θα επιδιωχθεί και η αποδυνάμωση των «εορταστικών εκδηλώσεων» που προβάλλονται ως αντιστάθμισμα.

Την ώρα που το έθνος, η πατρίδα και η πίστη μας αντιμετωπίζουν διαρκείς και κλιμακούμενες απειλές, η ανάληψη μιας τέτοιας υπουργικής πρωτοβουλίας, την οποία χρεώνεται βεβαίως η κυβέρνηση συνολικά, εγείρει σοβαρές υποψίες. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν δικαιολογούνται τόσο επιπόλαιες αποφάσεις, ωσάν μάλιστα να μην υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για τον χώρο της εκπαίδευσης. Εάν πράγματι η προώθηση της απόφασης αυτής έγινε με καλή πρόθεση ή έστω δίχως να έχουν σταθμιστεί σωστά οι καταστάσεις, τότε η κυρία Κεραμέως προλαβαίνει ακόμη να διορθώσει το λάθος της. Οφείλει να αποσύρει αμέσως το άρθρο 56 του νομοσχεδίου, ώστε να αποδείξει ότι δεν είχε σκοπό -με την κατάθεσή του, μάλιστα, νύχτα στη Βουλή- να πιάσει στον ύπνο τους πάντες και ειδικότερα την πλειονότητα των Ελλήνων που αρνούνται να δεχτούν εκπτώσεις στα «πιστεύω» και στις αξίες τους.

Εάν, αντιθέτως, η κυρία υπουργός εμμείνει στην απόφασή της, μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση και χαμόγελα σε όσους απεργάζονται την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ίδια θα είναι υπόλογη και βαρύτατα εκτεθειμένη. Η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών δεν είναι μεμονωμένη, αλλά θα έρθει να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων ενεργειών των προκατόχων της, καθώς και της ίδιας, που στρέφονται κατά της εθνικής ταυτότητάς μας, παίζοντας το παιχνίδι κάθε λογής εχθρών της πατρίδας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα