Ράγισαν καρδιές στη δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη!

Μαρτυρία-σοκ λιμενικού: «Ήθελαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία του εγκλήματος». Ξεχείλιζε η οργή της χαροκαμένης μάναςΑπό την Ντέμη Ντάβαρη

Αντιφατικά συναισθήματα κατέκλυσαν χθες την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τον βασανιστικό θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, με τις καταθέσεις των χαροκαμένων γονιών της να ραγίζουν καρδιές την ώρα που η αμείλικτη στάση των δύο κατηγορουμένων, που ακόμη και την ύστατη στιγμή αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό.

Ο 21χρονος Ελληνας κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία του ομαδικού βιασμού και δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στη δολοφονία, ενώ ο 19χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών – στάση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της άτυχης φοιτήτριας Γιάννη Τοπαλούδη. «Δεν ντρέπεστε λίγο, για ποια συναίνεση μιλάτε; Το βασάνισαν το κορίτσι μας! Τη βιάσατε με το μαχαίρι στον λαιμό!» είπε.

Λίγη ώρα νωρίτερα στη θέα των δύο νεαρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της κόρης της η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της. «Θα σας σκοτώσω! Δολοφόνοι. Θα σας πάρω την ψυχή…» ήταν τα λόγια που αντηχούσαν μέχρι τους διαδρόμους του κτιρίου τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι οδηγούνταν στο εδώλιο.

«Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει τέτοιες στιγμές» είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και περιέγραψε τις στιγμές όταν μετά το έγκλημα πήγε στο άδειο διαμέρισμα της Ελένης. «Το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο, στο ψυγείο είχε ένα μισοφαγωμένο μήλο, όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε… Εκεί ζούσε και ανέπνεε» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί, ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές, δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους».

Στην κατάθεσή της η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κυριακή Αρμουτίδου περιέγραψε ένα παιδί γεμάτο όνειρα για το μέλλον και αγάπη για τους συνανθρώπους του, ενώ η οργή της ξεχείλισε άλλη μια φορά αναφερόμενη στους κατηγορουμένους. «Τη γνώρισαν τη μία ημέρα και την επόμενη την έστειλαν στον τάφο, το πήραν το παιδί μου με πλεκτάνη τα ανθρωπόμορφα τέρατα» συνέχισε ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

«Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει τον χώρο, αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα» είπε στην κατάθεσή του ο διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Θωμάς Ζόβας, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι του αποτρόπαιου εγκλήματος, ενώ τόνισε πως πρόθεση των κατηγορουμένων ήταν να εξαφανίσουν το πτώμα της, εξηγώντας πως και οι δύο συμμετείχαν σε αυτό. Κατά την αναχώρησή του από τα δικαστήρια ο 21χρονος Ροδίτης δεν δίστασε να προβεί σε άσεμνη χειρονομία προς τις κάμερες. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα