Μια Πρόεδρος της μειοψηφίας

Η εναντίωση στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο και σε όσα εκείνος εκπροσωπούσε και υπερασπιζόταν ήταν και παραμένει «προσόν» για την ανάρρηση σε αξιώματα. Πολλοί έκαναν καριέρα πολεμώντας τον Χριστόδουλο. Η διακομματική υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν μία από τους δικαστικούς που έχουν σχετική πείρα από επιθέσεις προς τον αξέχαστο ιεράρχη…

Η κυρία Σακελλαροπούλου, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό σίγουρα είναι καλό για εκείνη, αλλά όχι και τόσο θετικό για τη χώρα μας, διότι θεωρείται μάλλον απίθανο να εκφράσει τους Ελληνες. Μέχρι τώρα, όπως έχει ήδη αναφέρει η «δημοκρατία», στην επαγγελματική σταδιοδρομία της ο λαός, σε πολιτικό επίπεδο, τη βρήκε απέναντι, όχι δίπλα του την ώρα της ανάγκης. Και αποδείξεις γι’ αυτό είναι οι μνημονιακότατες αποφάσεις και εισηγήσεις της.

Ενα επιπλέον πρόβλημα με τη δική της θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας είναι οι πεποιθήσεις της. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει όποιες πεποιθήσεις επιθυμεί και να κινείται όπως θέλει, αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με τους κείμενους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Ομως, όποιος/α επιδιώκει να θητεύσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας οφείλει να εκφράζει τον ελληνικό λαό, λειτουργώντας ενωτικά. Δυστυχώς, η κυρία Σακελλαροπούλου μπορεί να εκφράσει μόνο μια ισχνή μειοψηφία, καθώς δεν έκρυψε και δεν κρύβει τις πεποιθήσεις της, οι οποίες απέχουν πολύ από εκείνες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Οι πασοκικές και αριστερές καταβολές της είναι έντονες και κάποιες από αυτές εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2006.

Οπως γράφει σήμερα η «δημοκρατία», το 2006 ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε με επιστολή του τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας να παραστούν σε αγιασμό, στον οποίο θα χοροστατούσε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνυπέγραψε κείμενο εναντίον της πραγματοποίησης αγιασμού στο ΣτΕ, σύμφωνα με το οποίο η πραγματοποίηση αγιασμού θα έθετε εν αμφιβόλω τη θρησκευτική ουδετερότητα του δικαστηρίου.

Αυτές είναι οι απόψεις της κυρίας Σακελλαροπούλου, που υποτίθεται ότι θα συμβολίσει την ενότητα των Ελλήνων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα