Αιχμές Νικήτα για Σακελλαροπούλου

Πρώτες βολές για την επιλογή Κυριάκου: «Θα την ψηφίσω ως παραταξιακός κι όχι επειδή έχω πειστεί ότι ήταν ό,τι καλύτερο»

Δημοσιοποιήθηκε χθες η πρώτη σαφής διαφωνία εντός της Ν.Δ. για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον πρωθυπουργό για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης έκανε γνωστό ότι δεν έχει πειστεί πως η υποψήφια Πρόεδρος ήταν ό,τι καλύτερο, εξέφρασε ενστάσεις για τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε, ωστόσο, όπως είπε, θα ψηφίσει θετικά επειδή είναι «παραταξιακός».

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του: «Εγώ πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του Διεθνούς Δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το δεύτερο, να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση και, το τρίτον, αν ήταν εν ενεργεία πρόεδρος, να κριθεί η θητεία του. Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους, και γι’ αυτό στήριζα την επανεκλογή του».

Και συνέχισε: «Δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική. Ο πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε. Οσον αφορά αυτό που είπατε, ναι, εκτιμώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά, διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία. Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό, γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν Πρόεδρος».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, «πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή, και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ, μαθητής γυμνασίου, οργανώθηκα στη Νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δώσω θετική ψήφο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια Πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία. Ολοι οι Ελληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω».