Ανατροπή για τα μη ηλεκτροδοτούμενα

Δήμος επέστρεψε σε εταιρία τα ποσά που την είχε υποχρεώσει να καταβάλει για 11 διαμερίσματα που ουδέποτε πήραν ρεύμαAκόμα μία θετική εξέλιξη για την απαλλαγή των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από δημοτικά τέλη. Υστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, δήμος επέστρεψε σε κατασκευαστική εταιρία ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα ποσά που την είχε υποχρεώσει να καταβάλει για 11 διαμερίσματα που ουδέποτε ηλεκτροδοτήθηκαν. 

Πρόκειται για μια παρέμβαση εν αναμονή της οριστικής λύσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών.

Η προθεσμία που είχε δοθεί για τη δήλωσή τους με την παρ. 1 του άρθρου 103 του ν. 4604/2019, ώστε να απαλλαγούν τόσο για το παρελθόν όσο και μέχρι την επανασύνδεση/επαναχρησιμοποίησή τους, εξέπνευσε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί νομοθετικά παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα μόνιμης επίλυσης του προβλήματος που αγγίζει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα.

Όσον αφορά την υπόθεση της κατασκευαστικής εταιρίας, εκπρόσωπός της προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγέλλοντας ότι δήμος της περιφέρειας αξιώνει την αναδρομική καταβολή δημοτικών τελών για 11 ανεξάρτητα νεόδμητα διαμερίσματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί.

Επιπλέον, αρνείται να χορηγήσει βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ, εάν δεν προηγηθεί η εξόφληση των δημοτικών τελών.

Παρεμβάσεις

Η πρώτη παρέμβαση του Συνηγόρου δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του δήμου δεν παρείχε απαντήσεις, αντιθέτως περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν έχει κατατεθεί εκ μέρους της εταιρίας δήλωση ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν χρησιμοποιούνται. Ακαρπη απέβη και η δεύτερη όχληση του προϊσταμένου του αρμόδιου τμήματος.

Στη συνέχεια και δεδομένου ότι η εταιρία είχε εξαναγκαστεί να εξοφλήσει ταυτόχρονα με το ΤΑΠ και τις οφειλές που αφορούσαν δημοτικά τέλη, προκειμένου να της χορηγηθούν βεβαιώσεις περί μη οφειλής ΤΑΠ που ήταν αναγκαίες για τη μεταβίβαση των ακινήτων, ο Συνήγορος επανήλθε με νεότερο έγγραφό του προς το γραφείο δημάρχου, με το οποίο ζήτησε την επανεξέταση του θέματος.

Τελικά, ο δήμος απέστειλε έγγραφο στην Αρχή ενημερώνοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των ποσών που αχρεωστήτως κατέβαλε η εταιρία για τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα