Σοκ! Ξέφυγε από την Κίνα ο φονικός ιός

Μετά την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία, νέο κρούσμα καταγράφηκε στη Νότια Κορέα. Επιστήμονες ψάχνουν τον τρόπο μετάδοσηςΑυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού, παρόμοιου με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), ο οποίος έχει περάσει πλέον τα σύνορα της Κίνας και μετά την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία χθες καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα στη Νότια Κορέα. 

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές υγειονομικές Αρχές, η ασθενής είναι μια 35χρονη Κινέζα η οποία αφίχθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ιντσόν την περασμένη Κυριακή.

Όπως διευκρίνισαν τα κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών σε ανακοίνωσή τους, η νεαρή γυναίκα τέθηκε σε απομόνωση μετά την άφιξή της στη χώρα, καθώς εμφάνιζε συμπτώματα, ιδίως υψηλό πυρετό.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε πρώτη φορά ο νέος κοροναϊός, έχουν καταγραφεί -έως χθες το βράδυ- συνολικά 224 κρούσματα, τρία εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.

Περίπου 170 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 25 θεραπεύτηκαν, σύμφωνα με τη δημοτική επιτροπή υγείας της Βουχάν. Στο μεταξύ, πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στο Πεκίνο και ένα στη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έδωσε χθες εντολή να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που έχει προκαλέσει κρούσματα πνευμονίας, τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών πρέπει να αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα. Μεγάλη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι στις 24 Ιανουαρίου αρχίζει ο εορτασμός για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, που συνοδεύεται από μία εβδομάδα αργίας, και εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στο εξωτερικό.

Για τον λόγο αυτόν οι υγειονομικές Αρχές τόσο στο εσωτερικό της Κίνας όσο και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου ανακοινώνουν τη λήψη προληπτικών μέτρων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη για τον κοροναϊό, δεν θεωρεί το νέο στέλεχος εξίσου φονικό με αυτό που προκαλεί το ΣΟΑΣ, ωστόσο η έρευνα για τον ιό είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και υπάρχουν αρκετές αδιευκρίνιστες παράμετροι, ιδίως αν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πώς και πόσο εύκολα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα