Παρέλυσε η Κολονία από βόμβα 500 κιλών

Είχε πέσει κατά τον Β’ Παγκόσμιο ΠόλεμοΜια ζώνη στην οποία εργάζονται 10.000 άνθρωποι εκκενώθηκε στην Κολονία μετά τον εντοπισμό βόμβας κοντά στην πολυσύχναστη σιδηροδρομική γέφυρα Χοεντσόλερν, που οδηγεί στον καθεδρικό ναό και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 

Η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε και γραφεία εκκενώθηκαν στην πόλη της Γερμανίας εξαιτίας της βόμβας που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βόμβα των 500 κιλών, αμερικανικής προέλευσης, ανακαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ένα εργοτάξιο στη δεξιά όχθη του Ρήνου, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και η εξουδετέρωσή της απαιτούσε την εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά, μεταξύ των οποίων η όπερα, γραφεία, καθώς και στούντιο του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Είναι ενδεικτικό ότι μια παρουσιάστρια του σταθμού ταξίδεψε αεροπορικώς στο Βερολίνο, ώστε να παρουσιάσει από την πρωτεύουσα το μεσημβρινό μαγκαζίνο.

Η κυκλοφορία των τρένων είχε διακοπεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας, όπως ανακοίνωσε η εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, ενώ ο μικρότερος σιδηροδρομικός σταθμός Μέσε/Ντόιτζ είχε επίσης κλείσει προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Εκτός από τα δρομολόγια των τρένων έκλεισε και ο εναέριος χώρος όσο διήρκεσε η επιχείρηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα