Το κράτος-συμμορία γκρινιάζει για τον Στρατό στα νησιά μας!

Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία... Εχει κάνει το Διεθνές Δίκαιο κουρελόχαρτο, εισβάλλει σε ξένα εδάφη και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών κρατών και έρχεται ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ να κουνήσει το δάχτυλο στην Ελλάδα και με απύθμενο θράσος να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, γιατί ισχυρίζεται πως με την παρουσία στρατευμάτων η χώρα μας παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες. 

«Η Ελλάδα διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο» ήταν η νέα τουρκική πρόκληση διά στόματος του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας. Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για παραβίαση των συμφωνιών από την πλευρά της Αθήνας και ζήτησε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και εδώ είναι αυτό που λένε «κοίτα ποιος μιλάει». Η Τουρκία, που καθημερινά παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και απειλεί με γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης, ισχυριζόμενη πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Η απάντηση εκ μέρους του ελληνικού ΥΠΕΞ στην πρόκληση Ακάρ ήταν άμεση και σκληρή. «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του Διεθνούς Δικαίου». Σαφής και δηκτική ήταν και η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. «Ο,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» είπε.

Το υπουργείο Εξωτερικών παράλληλα έριξε καρφί και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανοχή που δείχνει στην παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. «Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων» ανέφερε το ΥΠΕΞ. Και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ να διαβιβάσει μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συμμόρφωση με τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.