Σφαγή στην αυλή του Σημίτη για τον αντι-Στουρνάρα!

Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου «λιγουρεύονται» τον θρόνο του διοικητή της ΤτΕ

Η Θέση μας: Μήπως η απάντηση είναι ο Μακρόν;

Ένας ακήρυκτος παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στους διαδρόμους της πολιτικής και οικονομικής καμαρίλας, με έπαθλο τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τη διαδοχή του Γιάννη Στουρνάρα, του οποίου η θητεία λήγει στις 25 Ιουνίου. Ξεπεσμένοι αστέρες της πολιτικής με φυλλορροημένες δάφνες, προσωπικότητες πολιτικά ανυπόληπτες που βρίσκονται σήμερα στα αζήτητα της Ιστορίας και οι συνήθεις γυρολόγοι που φέγγει επί της κεφαλής τους το φωτοστέφανο του τίποτε περιφέρουν μέσω των γνωστών επικοινωνιακών διαύλων την προθυμία τους να αναλάβουν το τιμόνι της ΤτΕ ως όχημα εξόδου από την αφάνεια.

Πρώτοι και καλύτεροι σε αυτήν την πινακοθήκη της πολιτικής γελοιότητας, οι άνθρωποι που έλαμψαν στο θερμοκήπιο του ψευδεπίγραφου σημιτικού «εκσυγχρονισμού» στα χρόνια της αλαζονείας και της καταλήστευσης του λαού, μέσω της αρπαχτής του αιώνα στο Χρηματιστήριο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όταν λεηλατήθηκαν το δημόσιο χρήμα και οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων.

Στην ποδιά του Σημίτη, λοιπόν, σφάζονται τώρα στελέχη της αυλής του, βλέποντας ότι, παρά όσα λέγονται, ο λόγος του τέως πρωθυπουργού έχει πέραση στα «γαλάζια» σαλόνια. Εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι στον σχετικό κατάλογο πολιτικές μετριότητες παντός καιρού, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γκίκας Χαρδούβελης και Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και κάποιοι «δευτερεύοντες», που όλους μαζί τούς συνέχει το γεγονός ότι το όνομά τους ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτού να τους ζεματίσει τις αβάσιμες φιλοδοξίες η ανακοίνωση του ονόματος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Αμείβονται

Λογαριάζουν προφανώς όλοι/ες αυτοί χωρίς τον ξενοδόχο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες, το Μαξίμου έχει αποφασίσει να ανανεώσει τη θητεία του Γιάννη Στουρνάρα, εκτιμώντας ότι η «υπηρεσιακή εθελοδουλία» και το πρόθυμο «πολιτικό ξεσκόνισμα» πρέπει κάπως να αμείβονται στις μέρες μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν επιλογή του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το 2014, μολονότι ο «ύπαρχος» Ευ. Βενιζέλος επιθυμούσε την παραμονή στην Κεντρική Τράπεζα του τότε επικεφαλής Γιώργου Προβόπουλου. Ήταν οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ, οδεύοντας πλησίστιος προς την εξουσία, προειδοποιούσε τη Ν.Δ. να μην υποδείξει τον Στουρνάρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί «θα τον πετάξω έξω με τις κλοτσιές»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα