Το πάθημα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Πέρασαν μόλις πέντε χρόνια από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό της κυβέρνησης μαζί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, αλλά φαντάζουν αιώνας. Ο πολιτικός χρόνος, την εποχή του διαδικτύου και της αστραπιαίας μετάδοσης της πληροφορίας, «ταξιδεύει» με πρωτόγνωρη ταχύτητα και τα κόμματα, ειδικά στην πατρίδα μας, φαντάζουν ανεπαρκή στην αποστολή που έχουν να συμμορφωθούν με τον ρυθμό του 21ου αιώνα και τις λαϊκές απαιτήσεις.

Προσωπικότητες, καταστάσεις, συνθήματα, εξαγγελίες και κόμματα, που πριν από πέντε χρόνια φάνταζαν πανίσχυρα, τώρα δείχνουν να έχουν περάσει στη σφαίρα της λήθης. Φυσικά, σε όλο αυτό το σκηνικό, η αστραπιαία διάδοση της πληροφορίας και ο εκδημοκρατισμός της πρόσβασης στη γνώση, που κατέστη εφικτός με το ίντερνετ, ήταν οι καταλύτες. Ομως, το αίτιο του «ξεθωριάσματος» της ισχύος των κυριάρχων του 2015 ήταν η αντίδραση της ελληνικής ψυχής στη συνθηκολόγηση των πολιτικών, στην υποταγή στα ξένα κελεύσματα και την παράδοση των οσίων και των ιερών της φυλής σε ξένους επιβούλους.

Η ευθεία παραβίαση της εντολής για αντίσταση στην εκδικητική και ανθελληνική πολιτική των Γερμανών, που δόθηκε με το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, και η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ήταν τα δύο μεγαλύτερα «καρφιά στο φέρετρο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Οι Ελληνες συγχώρησαν πολλά· και την υπερφορολόγηση και την ασχετοσύνη των συριζαίων στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής και τις ιδεοληψίες διαφόρων κομματικών, αλλά αρνήθηκαν -και πολύ ορθά έπραξαν- να συγχωρήσουν την εθνική ατίμωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. σχημάτισαν κυβέρνηση με κεντρικό σύνθημα την αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας, και έπραξαν τα αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκαν. Τη συνέχεια την είδαμε όλοι.

Η νυν κυβέρνηση ας έχει κατά νου την πρόσφατη πολιτική Ιστορία του τόπου, ας αφουγκραστεί τους Ελληνες, ας θυμηθεί τι υποσχέθηκε για τις Πρέσπες και το Λαθρομεταναστευτικό και ας πράξει τα δέοντα. Ολοι έχουν μνήμη και κανείς πια δεν συγχωρεί στα εθνικά ζητήματα επιλογές τύπου ΣΥΡΙΖΑ.