Μάρτυρας από… σπόντα ο εισαγγελέας Αθανασίου

Καταθέτει σήμερα, αν και ήταν εισηγητής για να αφαιρεθεί από την Τουλουπάκη η δικογραφίαΑπό τη Μαρία Παναγιώτου

Κλήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis, επειδή η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου στη δική της κατάθεση υποστήριξε ότι της είχε εκμυστηρευτεί «παρεμβάσεις στο έργο του». Ετσι, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των μελών της επιτροπής, τα οποία θα τον ρωτήσουν προφανώς εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί της κυρίας Ράικου, εάν, δηλαδή, είχε δεχτεί παρεμβάσεις στο έργο του από πολιτικά πρόσωπα. 

Στο στόχαστρο της κυρίας Ράικου βρίσκεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλους, για τον οποίο έχει ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι της άσκησε πιέσεις προκειμένου να στείλει στη Βουλή το τμήμα της δικογραφίας που αφορούσε την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.

Δυστυχώς, η κυρία Ράικου με όσα κατέθεσε δεν κατάφερε τελικά να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς της. Γνώριζε, όμως, καλά ότι μια… εκμυστήρευση ήταν αρκετή για να… εκβιάσει την κατάθεση ακόμη ενός μάρτυρα. Με ποια στόχευση; Κανείς δεν γνωρίζει και σίγουρα μένει να φανεί τις επόμενες ώρες. Τι θα καταθέσει ο κ. Αθανασίου; Κι αυτό μένει να το μάθουμε σήμερα.

Ωστόσο, λίγο πριν από τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει να σταθούμε σε μια πληροφορία: Ο κ. Αθανασίου υπήρξε πρόσωπο-κλειδί και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, για να αποφασιστεί εάν θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis ή θα παραμείνει στα χέρια της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Τελικά, όπως είναι γνωστό, με ευρεία πλειοψηφία (69 υπέρ έναντι 40 κατά) αποφασίστηκε να παραμείνει η δικογραφία στην κυρία Τουλουπάκη.

Επιλογή

Σύμφωνα, όμως, με καλά πληροφορημένες δικαστικές πηγές, ο κ. Αθανασίου ήταν το πρόσωπο που επιλέχθηκε για να μεταφέρει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, η οποία εξέταζε την πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε προτείνει να αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis ειδικός εφέτης ανακριτής. Εν ολίγοις, ο κ. Αθανασίου επιλέχθηκε για να υποστηρίξει στην Ολομέλεια Εφετών την πρόταση της αφαίρεσης της υπόθεσης από την κυρία Τουλουπάκη. Κάποιοι θεωρούν ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αθανασίου είναι ένας έμπειρος εισαγγελέας. Από το 2013 έως το 2017 κατείχε τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα και είχε χειριστεί σειρά εξαιρετικά σοβαρών υποθέσεων, όπως οι λίστες φοροδιαφυγής. Εως σήμερα ουδέποτε έχει κάνει κάποια αναφορά ή δηλώσεις για τυχόν παρεμβάσεις στο έργο του  και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τον Τύπο προσωπικά, παρά μόνο μέσω των υποθέσεων που χειρίστηκε από την εισαγγελική θέση του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα