Την εξαίρεση Πλεύρη ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

Την εξαίρεση του βουλευτή της Ν.Δ. Θάνου Πλεύρη από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis ζητεί με δήλωσή του ο Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΟι χθεσινές δηλώσεις του έρχονται σε συνέχεια του ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο άκουσμα της προοπτικής να ενταχθεί ο Θάνος Πλεύρης στη Ν.Δ., αναφώνησε οργισμένος: «Οχι! Δεν τον θέλω! Είναι ναζί». Αυτό θα είχε ίσως μικρή σημασία, αν ο κ. Πλεύρης δεν ήταν σήμερα συνήγορος του κ. Σαμαρά σε σειρά υποθέσεων, ορισμένες από τις οποίες άπτονται του σκανδάλου της Novartis.

Και η ηθική πλευρά του ζητήματος επιτείνεται από το γεγονός ότι ο κ. Πλεύρης σήμερα, όπως παρατηρεί ο κ. Παπαγγελόπουλος, είναι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής η οποία διερευνά το ενδεχόμενο πολιτικής σκευωρίας στο υπαρκτό και διεθνές σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος καταγγέλλει την κυρία Ράικου, επιφυλασσόμενος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δηλώνει σχετικά: «Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα “κυριακάτικη δημοκρατία” ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Ν.Δ.

Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis. Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ως μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου. Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανιστεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της».

Αμηχανία

Σε μια ιδιαίτερα αμήχανη απάντησή του ο βουλευτής, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει ούτε λέξη από όσα έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», αναφέρει: «Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα κάθε ελεγχόμενου να θέτει αιτήματα κάνοντας και χαρακτηρισμούς. Ιερή η θέση κάθε υπόπτου. Ως μέλος απαντώ θεσμικά στην επιτροπή σύμφωνα με τον ΚΠΔ, τον οποίον μόνο οι δημοσιογράφοι δικαιολογημένα αγνοούν».

Πληροφοριακά να ενημερώσουμε τον κ. Πλεύρη ότι εδώ στη «δημοκρατία» δεν αγνοούμε προφανώς τον Ποινικό Κώδικα. Γνωρίζουμε όμως την υπέρτατη αξία του Ηθικού Κώδικα, τον οποίον αγνοεί δυστυχώς ο κ. Πλεύρης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα