Η «ντρίμπλα» που κατέληξε σε… αυτογκόλ

Με τροπολογία-εξπρές αλλάζουν οι ποινές και δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα και έστρεψε εναντίον της τους πάντες
Θύελλα εντός της ΝΔ με γκρίνιες και φοβερές πιέσεις στους βουλευτές
Διεγράφη ο Ζαγοράκης προς… παραδειγματισμό. Απειλές από τους οπαδούς σε Βορρά και Νότο

Η Θέση μας: Ο κίνδυνος του διχασμού

Η κυβέρνηση φορτώθηκε την «καυτή πατάτα» του ποδοσφαίρου και το αποτέλεσμα των χειρισμών της είναι να βάλει… φωτιά σε ολόκληρη τη χώρα. Κατάφερε να στρέψει τους πάντες εναντίον της, αλλά το χειρότερο είναι ότι διχάζει την ελληνική κοινωνία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία απαιτείται εθνική ομοψυχία και ενότητα.

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που φτάνουν έως το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι προφανώς έδωσε υποσχέσεις που δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να τηρήσει. Ανέλαβε δεσμεύσεις για να ικανοποιήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά υπολόγισε λάθος. Υποτίμησε την κατάσταση και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Και ακόμα είμαστε στην αρχή… Οι αναταράξεις που υπάρχουν εντός της Νέας Δημοκρατίας και προκαλούνται γενικά στο πολιτικό σύστημα μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να υποβιβάσει ΠΑΟΚ και Ξάνθη μπορούν να λάβουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ήδη είχαμε την πρώτη καρατόμηση, αυτήν του Θοδωρή Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μετά την τοποθέτησή του υπέρ του ΠΑΟΚ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Χρεώνεται αυτή η κίνηση στον πανικό της κυβέρνησης, καθώς οι αντιδράσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, καταγράφονται με καταιγιστικό τρόπο. Βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κομματικά στελέχη βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και «πυροβολούν» την κυβέρνηση.

Αυτά όμως μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γιατί έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, να προωθηθεί νομοθετική διάταξη, ώστε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός των δύο ομάδων, «επαναστάτησε» η υπόλοιπη Ελλάδα, με πρώτους και καλύτερους του οπαδούς του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων, που ζητούν ισονομία και δικαιοσύνη.

Αθλητικοί σύλλογοι όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, αλλά και οι ιδιοκτήτες-μέτοχοί τους, ασκούν πολύ μεγάλη επιρροή σε βουλευτές και κομματικά στελέχη. Αυτοί θα πιεστούν να λάβουν θέση, βάζοντας «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό και ανάβοντας το φιτίλι σε όλη τη χώρα, καθώς οι φίλαθλοι αισθάνονται ότι αδικείται η ομάδα τους, βρίσκεται στο στόχαστρο για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Και δεν μιλάμε για τους φανατικούς, που οι μεν μιλούν για το «κόψιμο» της Ελλάδας στα δύο και οι δε απειλούν κυβέρνηση και Μητσοτάκη.

Με μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση η Θύρα 7 καταφέρεται εναντίον του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, στοχοποιεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας ότι «θα έχει την τύχη του Κοντονή και του Βασιλειάδη», ενώ επόμενος στόχος της ήταν ο πρωθυπουργός. «Δεν φανταζόμαστε ή, μάλλον, δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποκύψει στους εκβιασμούς και στον τραμπουκισμό των τσάτσων του Ρώσου…» Απειλεί, μάλιστα, πως αν «τολμήσετε να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι, δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνησή σας, και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ».

Το γάντι!

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε απαντήσει το βράδυ της προηγούμενης ημέρας με σαφές μήνυμα σε Αυγενάκη και Μητσοτάκη. «Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, τη συνοχή της χώρας και επίορκος» έγραφε η ανακοίνωση και κατέληγε: «Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης».

Και τα κακά μαντάτα για την κυβέρνηση δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η νομοθετική ρύθμιση που επιχειρεί να περάσει να απορριφθεί σε ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο αν θεωρηθεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και τότε να δούμε πώς Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Αθλητισμού θα σβήσουν τη φωτιά που άναψαν με την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους…

Στήριξη (προς το παρόν) στον Αυγενάκη

Απόλυτη κάλυψη στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη παρέχει -τουλάχιστον προσώρας- η κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπός της Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, απάντησε λακωνικά: «Φυσικά ναι».

Ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές, ταυτιζόμενες με τη σχετική δήλωση του υφυπουργού, σημείωναν ότι «η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες, χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση. Η απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις» επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, «δεν παρεμβαίνουμε στο αυτοδιοίκητο, δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη. Παρεμβαίνουμε στο νομοθετικό πλαίσιο, κάνοντας ξεκάθαρους κανόνες, το τι επιθυμεί η οργανωμένη Πολιτεία. Είμαστε ταλαιπωρημένοι ύστερα από πολλά χρόνια κρίσης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει ξανά με θέματα διχασμού της χώρας μας».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα