Η γκάφα Πλεύρη «καίει» πάλι τον Παπασταύρου

Πώς έγινε μπούμερανγκ η ερώτηση στον Αθανασίου για τον πρώην σύμβουλο του Μαξίμου επί ΣαμαράΕξοργισμένος και αφάνταστα έξαλλος θα πρέπει να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον δικηγόρο και νεοφώτιστο πολιτικό φίλο του, βουλευτή Θαν. Πλεύρη, τον οποίο κάποτε δεν ήθελε στη Ν.Δ., επειδή πίστευε ότι ήταν ναζί!

Ο κ. Πλεύρης, αναζητώντας εφήμερη πολιτική δόξα και την εύνοια του κ. Σαμαρά, επιχείρησε κατά την εξέταση του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis να «καθαρίσει» τη φήμη του δικηγόρου Στ. Παπασταύρου. Πρόκειται για τον γνωστό σύμβουλο του Μαξίμου της περιόδου 2012-15, με τον οποίο έχει ταυτιστεί πια (ηθικά και ιστορικά) η πρωθυπουργική θητεία του κ. Σαμαρά και, ως γνωστόν, πρωταγωνιστούσε στη «λίστα Λαγκάρντ», στα Panama Papers και τα Paradise Papers.

Τα ξέχασαν

O κ. Σαμαράς και ο κ. Πλεύρης φαίνεται ότι ξέχασαν την άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπασταύρου για κακουργηματική απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου και το γεγονός ότι (ακόμα κι αν πιστέψουμε την εκδοχή ότι δεν ήταν μέτοχος πουθενά) διοικούσε offshore σε εξωτικά νησιά μέσα από το Μαξίμου, αν και βρισκόταν σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος.

Ο κ. Πλεύρης, λοιπόν, ρώτησε αν σε δημοσιεύματα κατά του κ. Παπασταύρου «υπήρχε κατεύθυνση επειδή ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά και ήταν και προεκλογική περίοδος τότε», τον Αύγουστο του 2015. Ο κ. Αθανασίου, στην αξιοπιστία του οποίου ορκίζονται οι κ. Σαμαράς και Πλεύρης, συμφώνησε μόνο για τη χρονική συγκυρία και στη συνέχεια αποκάλυψε την αλήθεια για τον κ. Παπασταύρου: ότι ερευνήθηκε, δηλαδή, και υπήρχαν πολλά στοιχεία για την υπόθεσή του! Αλλωστε ο κ. Αθανασίου δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς πολύ νωρίτερα -τον Απρίλιο του 2014- και επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε διαβιβάσει διά του αναπληρωτή του, οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη, στοιχεία στο ΣΔΟΕ, ώστε να συσχετιστούν με άλλη δικογραφία, καθώς και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την έρευνα άλλου αδικήματος.

Κοινώς, ο κ. Πλεύρης έκαψε ξανά τον πολιτικά ήδη τσουρουφλισμένο κ. Παπασταύρου!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα