Ξεκατίνιασμα «Ράδιο Αρβύλα» – Σκάι

Στα άκρα η κόντρα, με πύρινες ανακοινώσεις, δημοσιοποίηση e-mails και βαριά υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητεςΠρωτοφανές δημόσιο ξεκατίνιασμα ανάμεσα στην τηλεοπτική παρέα από τη Θεσσαλονίκη και στους ιθύνοντες του καναλιού του Φαλήρου, ενώ πίσω από όλο αυτό οι «Ράδιο Αρβύλα» βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες και φίμωση της σάτιρας! 

Η δημόσια κόντρα τους, η οποία ξεκίνησε μετά την κίνηση του Αντώνη Κανάκη να ανακοινώσει στα social media πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του παίρνουν τις εκπομπές τους «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» και φεύγουν από τον Σκάι, οδηγήθηκε στα άκρα, με «πολεμικές» ανακοινώσεις, αποκαλύψεις ιδιωτικών ηλεκτρονικών συνομιλιών, υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες και στο… βάθος ένα ερώτημα: Θα καταλήξουν τελικά στα δικαστήρια ή θα υψωθεί… λευκή σημαία και από τις δύο πλευρές;

Η διαμάχη κλιμακώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» κοινοποίησαν μια ανακοίνωση-κόλαφο κατά του σταθμού του Φαλήρου, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησής τους. «Παρακολουθούμε σαστισμένοι όλη την προηγούμενη εβδομάδα την παραπληροφόρηση που συμβαίνει εξαιτίας των απίθανων ”διαρροών” που ο Σκάι διαδίδει δεξιά και αριστερά, και αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να βάλουμε αναλυτικά τα πράγματα στη θέση τους».

Στοιχεία

Στο μακροσκελές κείμενό τους, οι «Ράδιο Αρβύλα» απαριθμούν στοιχεία που «καίνε» τον σταθμό και αντικρούουν τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν, όπως για παράδειγμα περί υψηλού lead in και άλλων μεγάλων απαιτήσεων από την πλευρά τους. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν «αναληθές το αφήγημα του Σκάι», ενώ μιλούν για «μικροπρεπή και δόλια συμπεριφορά» εκ μέρους του καναλιού. Η ομάδα ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε παράλογες απαιτήσεις από τον σταθμό, αλλά ούτε καν τις αυτονόητες απαιτήσεις και τα δικαιώματα που προέκυπταν από τις συμβάσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, έδωσαν εναλλακτικές λύσεις ώστε να βγει η εκπομπή στον αέρα, αφού άλλωστε όλοι τους δούλευαν ασταμάτητα απ’ τον Σεπτέμβριο προκειμένου να υπάρχει υλικό, επομένως δεν θα είχε κάποιο νόημα να επιδιώξουν απ’ την πλευρά τους να μη βγει η εκπομπή. Αντιθέτως, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Σκάι προσπάθησε πολλές φορές να τους μετακινήσει τη συμφωνημένη ώρα προκειμένου να «κλείσει» τρύπες στο πρόγραμμά του, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν αρνηθεί, όπως λένε, να βγουν μετά το «Big Brother».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη αφήνει υπονοούμενα και για πολιτικές σκοπιμότητες. «Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μας τηλεθεατών στα μηνύματά τους, προσπαθώντας να εξηγήσουν τη συμπεριφορά του Σκάι, δίνουν μια πολιτική διάσταση σε όλο αυτό που έχει συμβεί. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Από την άλλη, όμως, αν ακολουθήσουμε την τακτική του Σκάι και αρχίσουμε όλοι να λέμε ό,τι να ‘ναι, τότε ας συγκρίνουμε ποιο ”ό,τι να ’ναι” ακούγεται πιο πιθανό: Εμείς να μη θέλουμε να βγούμε στον αέρα, όπως λένε, ενώ εργαζόμαστε όλη η ομάδα από τον Σεπτέμβριο με όλη την κούραση και τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται; Ή μήπως η ερμηνεία των τηλεθεατών και η πολιτική διάσταση αυτής; Ποιο από αυτά τα “ό,τι να ’ναι” ακούγεται, άραγε, πιο πιθανό; Ολα αυτά τα χρόνια, το μόνο σίγουρο που έχουμε μαζί μας είναι η αλήθεια μας. Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως πάντα, η διάθεσή μας για παραγωγή, δημιουργία και για να βγούμε στον αέρα ήταν έμπρακτα η καλύτερη. Αυτό κάνουμε απρόσκοπτα 31 χρόνια τώρα, από τα οποία τα 21 στο ίδιο κανάλι».

Η αντίδραση του σταθμού υπήρξε άμεση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Σκάι χαρακτήρισε «αποκυήματα της φαντασίας» όσα κατήγγειλαν οι «Ράδιο Αρβύλα».

Παράλληλα, δημοσιοποίησε αποσπάσματα μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει με την ομάδα του Αντώνη Κανάκη. «Παρακολουθώ στενά την πορεία των τηλεοπτικών πραγμάτων και προσπαθώ να βρω μια λύση προκειμένου να βγούμε στον αέρα με κάπως φυσιολογικές συνθήκες. Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο χάρτης, αυτό δεν γίνεται» σημειώνεται σε ένα από αυτά.

Μάλιστα, η ανακοίνωση του σταθμού καταλήγει ως εξής: «Ο Σκάι σέβεται και τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, γι’ αυτό μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020 επέδειξε καλοπιστία και ευελιξία, καταβάλλοντας μάλιστα στο σύνολό της την αμοιβή της ομάδας των ”Ράδιο Αρβύλα”, παρά τη συστηματική τους άρνηση να βγουν στον αέρα. Ομως, όλα έχουν τα όριά τους…»

Πινγκ πονγκ

Το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων συνεχίστηκε νωρίς χθες το πρωί, με μια νέα μακροσκελή ανάρτηση του «Μίστερ ”Ράδιο Αρβύλα”» Αντώνη Κανάκη, στην οποία καταγγέλλει «γκεμπελική» τακτική από το κανάλι.

«Ο Σκάι δημοσιοποίησε αποσπάσματα των μεταξύ μας mails. Kαι αυτό, βέβαια, είναι το κλειδί: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ. Βολικά, παραπλανητικά αποσπάσματα από την πλούσια ανταλλαγή mails που είχαμε από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα. Μετά τις διαρροές, λοιπόν, πέρασε στην επόμενη, ”γκεμπελική” τακτική» αναφέρεται σ’ αυτήν.

Υστερα από αυτό, τα μέλη της τηλεοπτικής παρέας από τη Θεσσαλονίκη… ξεμπροστιάζουν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Σκάι Εύη Κουτσαυτάκη και τον διευθυντή Προγράμματος Λοΐζο Ξενόπουλο, παραθέτοντας την πλειονότητα των e-mails που αντάλλαξαν μαζί τους για την έναρξη των εκπομπών τους, ξεκινώντας από τα τέλη Οκτωβρίου και φτάνοντας μέχρι τον Ιανουάριο.

Στις 4 Νοεμβρίου 2019, ο Α. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο σχετικά με την υποτιθέμενη «συστηματική μας άρνηση να βγούμε στον αέρα»: «“Θα το ξαναπώ εκατό φορές, γιατί έχει μεγάλη σημασία για μένα, πως όχι μόνο είμαι πανέτοιμος να βγούμε στον αέρα ανά πάσα στιγμή (πέρα και πάνω από συμβάσεις), αλλά το θέλω πάρα πολύ, ειδικά φέτος. Και δεν το θέλω λόγω των πολλών πρακτικών, οικονομικών κ.λπ. προβλημάτων που μου δημιουργεί η καθυστέρηση αυτή, αλλά το θέλω κυρίως για δημιουργικούς και ουσιαστικούς λόγους. Εχω πολλή όρεξη! Αν θέλετε, μπορούμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε στις 18 Νοεμβρίου. (…)”. Εναν μήνα και μία ημέρα μετά (!!!) από αυτό το mail, ενώ ζητήσαμε να βγούμε άμεσα στον αέρα, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση!»

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα