Αόριστες απειλές Κυριάκου για διακοπή του πρωταθλήματος

Μετωπική με τον Τσίπρα με εκατέρωθεν αιχμές για «νταβατζήδες» και δέσμευση για μνημόνιο με UEFA και στο ποδόσφαιρο!Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτοξεύοντας γενικόλογες και αόριστες απειλές περί διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, αλλά και εξόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου από την UEFA, ενώ εξήγγειλε μνημόνιο με τις FIFA και UEFA, αγνοώντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ήδη υπό την επιτροπεία τους εδώ και τρία χρόνια! 

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδώσει την ευθύνη για τη σοβούσα κρίση στο ποδόσφαιρο στην προσωπική βεντέτα μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη, τους οποίους ωστόσο κατονόμασε μόνο όταν προκλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και για να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στις εξαγγελίες-πυροτέχνημα, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, απ’ όπου προειδοποίησε ότι, στην περίπτωση που το «άρρωστο κλίμα» των τελευταίων ημερών συνεχιστεί επί μακρόν, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί «ως ύστατη λύση να διακόψει αμέσως τη Σούπερ Λίγκα». Κλιμάκωσε δε τις -άσφαιρες- απειλές κάνοντας λόγο και για «Grexit» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, ενώ αναφορικά με το… νέο μνημόνιο -αυτή τη φορά όμως στο ποδόσφαιρο- ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στους ιθύνοντες της UEFA και της FIFA, ώστε με διεθνή υποστήριξη να συνταχθεί ένα «μνημόνιο επανεκκίνησης» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επανεκκίνηση

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί τη διοίκηση της UEFA. «Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση» είπε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό, καθώς, ως γνωστόν, η ΕΠΟ είναι υπό εποπτεία ήδη από το 2016…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεπλάκη σε λεκτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον κάλεσε να απαντήσει εάν οι «νταβατζήδες» στους οποίους αναφέρθηκε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και εάν τα «φερέφωνα ιδιοκτητών ΜΜΕ» τα οποία κατήγγειλε είναι τα «Νέα», το One Channel, το Open και το «Εθνος». Απαντώντας, ο πρωθυπουργός αντέστρεψε τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως εκείνος είχε πάρει «αγκαλιά και τους δυο, μέχρι που κάπου τσακωθήκατε», σχολιάζοντας πως τα μίντια του Βαγγέλη Μαρινάκη επιδίδονταν σε «διθυραμβικά, κόκκινα εξώφυλλα», μέχρι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «που κάπου δεν τα βρήκατε».

Το γάντι πάντως πρώτος πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη «τροπολογία πανικού», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο ίδιος προσωπικά υπεύθυνος για το χάος και καλώντας τον να μην πετάει τον… μουντζούρη στον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Αδειασμα»

Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει τους εσωκομματικούς τριγμούς της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για ηχηρό «άδειασμα» από τον Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα, να δικαιολογήσει τη στάση Πόντιου Πιλάτου που κράτησε στην προχθεσινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας επιχείρησε -ανεπιτυχώς- η Φώφη Γεννηματά, που ισχυρίστηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποχώρησε επειδή «τα κάνατε μπάχαλο στο ποδόσφαιρο». Ο δε Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε πως η κυβέρνηση έβαλε «10 αυτογκόλ», σημειώνοντας πως «ο Σαββίδης τα πάει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μαρινάκης με εσάς. Και γι’ αυτό δεν τολμάτε να κάνετε τίποτα».

Μέγα ζήτημα για την Πειραιώς ο απρόβλεπτος Αντώνης

Δεν βρίσκουν στόχο οι προσπάθειες του Μαξίμου να ρίξει τους τόνους στο ζήτημα Σαμαρά, που προέκυψε με την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο. Οσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να βάλει το θέμα κάτω από το χαλί, είναι πλέον σαφές ότι αυτή τη διάθεση δεν τη μοιράζεται και ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα.

Οι πρώτοι επικοινωνιακοί χειρισμοί της Ν.Δ. προσέκρουσαν στην άτεγκτη στάση του πρώην πρωθυπουργού. Η αρχική εξήγηση, ότι είχε σοβαρό πρόβλημα και μετέβη σε νοσοκομείο, διαψεύσθηκε άμεσα από ανθρώπους κοντά στον κ. Σαμαρά. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στη δεύτερη προσπάθεια να διαχυθεί στα μίντια η άποψη ότι δεν υφίσταται ζήτημα, με κυβερνητικούς κύκλους να ισχυρίζονται ότι «ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του». Αμεσα, ξανά, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά διέψευσαν και αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι «ούτε έδωσε εξηγήσεις που του ζητήθηκαν ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Η θέση του Μαξίμου ότι το θέμα είναι λήξαν δεν μπορεί όμως να πείσει, καθώς είναι πλέον σαφές -και επισημαίνεται, άλλωστε, σε κάθε τόνο και από την αντιπολίτευση- ότι το ρήγμα υπάρχει, και μόνο να διευρυνθεί μπορεί, αφού από εδώ και πέρα κάθε παρουσία ή απουσία του Αντώνη Σαμαρά θα ερμηνεύεται υπό αυτό το πρίσμα. Ηταν, άλλωστε, η δεύτερη «εμβληματική απουσία» του πρώην πρωθυπουργού, μετά και την ψηφοφορία για την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτού του είδους οι «εμβληματικές απουσίες» μπορούν, άλλωστε, να συνδυαστούν με άλλου είδους διαφοροποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά σε ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση «πονά» – όπως το Μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την οποία ο πρώην πρωθυπουργός ζητούσε «απεμπλοκή», έως το ζήτημα της προσφυγής στη Χάγη, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο και ως «συνθηκολόγηση» της χώρας. Οσοι θέλουν πλέον να πείσουν ότι πρόκειται περί «εσωτερικού διαλόγου» θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα