Γεωργιάδης σαν... Σόιμπλε: Δεν πρέπει να προστατεύεται η α' κατοικία

Θλιβερός μαθητής του Σόιμπλε αποδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης...

... ο οποίος δεν διστάζει ανά τακτά διαστήματα να εξαπολύει κυνικές παραδοχές στους εξουθενωμένους πολίτες της Ελλάδας, σε απειλητικό ύφος και με μια ασυνήθιστη ευκολία, που ο ίδιος φαίνεται πως εκτιμά ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή. Μιλώντας αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για το θέμα της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε ως εντολοδόχος των τραπεζών, τις οποίες οι Ελληνες έχουν χρυσοπληρώσει μέσω τριών ανακεφαλαιοποιήσεων, δίνοντας μήνυμα μαζικών κατασχέσεων. «Απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία και ούτε πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει» είπε χωρίς ίχνος ντροπής για όσους στενάζουν κάτω από τον τραπεζικό ζυγό.

Ο πολιτικός, που ξεπέρασε τα όρια της υποτέλειας γιορτάζοντας τα γενέθλιά του στους δροσερούς κήπους της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, αυτός που δήλωσε ότι «αγαπά» τον τοποτηρητή της Μέρκελ, τον ανεκδιήγητο Φούχτελ, δηλώνει σήμερα ότι οι μεροκαματιάρηδες που γύρεψαν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν τα όνειρα της φαμελιάς τους βλάπτουν την οικονομία! Προφανώς η αφεντιά του, έχοντας συνηθίσει να συναγελάζεται με την αριστοκρατία, ξέμαθε από τις συνήθειες και τα βάσανα των βιοπαλαιστών και των ανθρώπων του μόχθου, που αγωνίζονται να μη συντριβούν από τις μνημονιακές μυλόπετρες και τις πρακτικές των τραπεζών, οι οποίες ρήμαξαν τον τόπο και αποτελούν τον πραγματικό βραχνά της οικονομίας.

Τσιμουδιά για τα τραπεζικά στελέχη

Θα περίμενε κανείς από τον αμετροεπή υπουργό δυο κουβέντες για τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, που απολαμβάνουν ακέραιες και προκλητικές αποδοχές χωρίς να κάνουν τίποτα για τα «κόκκινα» δάνεια. Αλλά, για ακόμα μια φορά, ο κ. Γεωργιάδης, έδειξε σε ποιους θέλει να είναι αρεστός...

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Η άποψή του είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη». Σε ανάλογο μήκος, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds».