Κοριτσάκι ανέργων «θύμα» της ασιτίας

Λιποθύμησε μαθήτρια στον Πύργο, επειδή οι γονείς της με τα τελευταία τους λεφτά πλήρωσαν τον… ΕΝΦΙΑΣοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση που ήρθε από τον Πύργο, ότι ένα κορίτσι -μαθήτρια Γυμνασίου- λιποθύμησε στη μέση του δρόμου λόγω πείνας! Μπορεί η κυβέρνηση να καλλιεργεί το αφήγημα ότι η χώρα από τη μια μέρα στην άλλη είναι πλέον ισχυρή, ότι η Ελλάδα βγήκε από την κρίση και ότι ως οικονομία και ως κοινωνία αφήσαμε πίσω μας την εποχή των Μνημονίων, αλλά το άκουσμα αυτού του θλιβερού περιστατικού έρχεται ως δυνατή γροθιά στο στομάχι όχι μόνο των υπευθύνων, αλλά κάθε σκεπτόμενου πολίτη. 

Η έφηβη μαθήτρια λιποθύμησε στη μέση του δρόμου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φίλων της. Το μυαλό όλων πήγε στο κακό. Κανείς δεν υποψιάστηκε πως είναι ένα θύμα της κρίσης… Το περιστατικό πρέπει να αφυπνίσει την κυβέρνηση και τις Αρχές της Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς η λιποθυμία της μαθήτριας μέρα μεσημέρι, μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα και άλλων παιδιών, δείχνει ότι τα χειρότερα δεν έχουν μείνει πίσω, ότι η κρίση είναι ακόμα εδώ. Χιλιάδες οικογένειες συνεχίζουν να στενάζουν από τις συνέπειες της ανεργίας, της υπερφορολόγησης και της κακοπληρωσιάς… Κάπως έτσι και η «πρωταγωνίστρια» του λιποθυμικού επεισοδίου στην πρωτεύουσα της Ηλείας είναι ένα ακόμη θύμα των Μνημονίων, της κρίσης, της υπερφορολόγησης των νοικοκυριών και της παντελούς έλλειψης πρόνοιας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο πατέρας της έφηβης αποκάλυψε σε ένα συγκλονιστικό ιδιόχειρο γράμμα ότι η κόρη του λιποθύμησε από την πείνα λόγω του ΕΝΦΙΑ! Ναι, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, το νεαρό κορίτσι λιποθύμησε γιατί δεν είχε να φάει, μια και οι άνεργοι γονείς του αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν και τα τελευταία ευρώ που είχαν διαθέσιμα για να πληρώσουν τον φόρο για το σπίτι-γιαπί όπου μένουν, αφήνοντας το παιδί τους νηστικό… «Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε, και να είναι ημιτελής, και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν» αναφέρει ο πατέρας στην επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα patrisnews.gr.

Οι γονείς του κοριτσιού δεν αποκάλυψαν από αξιοπρέπεια την ταυτότητά τους, γιατί, όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη από το κράτος… «Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για τον λόγο αυτόν ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια, που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν» καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα.

Το χειρόγραφο-κατάθεση ψυχής του πατέρα προέρχεται από έναν άνεργο νέο, μα πάνω απ’ όλα απελπισμένο πατέρα, και είναι μια κραυγή αγωνίας απέναντι στην κυβέρνηση, στο σύστημα πρόνοιας, αλλά κυρίως στην ίδια την κοινωνία για τη φορολογική αδικία που συνεχίζουν να παράγουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις και η υπερφορολόγηση, στις κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούν η φτώχεια και η ανέχεια, μα κυρίως στην εξαθλίωση, στην καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών, που καλούνται να καλύψουν φορολογικές και οικονομικές υποχρεώσεις που αδυνατούν να εκπληρώσουν, στερώντας τους το δικαίωμα να αισθάνονται και να ζουν ως άνθρωποι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα