Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Μεθοδεύουν παραπομπή μου χωρίς στοιχεία»

Αντεπίθεση Παπαγγελόπουλου με επιστολή στην Προανακριτική, όπου καταγγέλλει συνεχείς αντισυνταγματικές πράξεις

Ότι η Ν.Δ. κλείνει άρον άρον τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για να τον παραπέμψει χωρίς στοιχεία καταγγέλλει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε επιστολή που έστειλε στον «γαλάζιο» πρόεδρό της, δηλώνοντας παράλληλα ρητά πως επιθυμεί να καταθέσει ο ίδιος, σύμφωνα με τον νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, ζητεί να καταθέσουν και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον του και τα οποία κατέθεσαν «ότι είμαι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis», αναφερόμενος προφανώς -με μια δόση ειρωνείας- στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξαπολύει πύρινα βέλη στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι, επειδή δεν έχει προκύψει στοιχείο ενοχής του, επιχειρεί με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις να διατηρήσει ένα δυσμενές επικοινωνιακό κλίμα εναντίον του. Οπως καταγγέλλει, μεθοδεύεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πριν η Δικαιοσύνη αρχειοθετήσει τις καταγγελίες κατά των φυσικών αυτουργών, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο και για πολιτική δίωξη και συστηματική παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή του κ. Παπαγγελόπουλου έρχεται στον απόηχο των ψιθύρων περί εσπευσμένου κλεισίματος της Προανακριτικής.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζητεί ακόμα να περάσουν το κατώφλι της επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που εξαιρέθηκαν από μέλη της επιτροπής μετά το αίτημα Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛ., για να καταθέσουν ως μάρτυρες, όπως και η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αλλά και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή.

Στη λίστα των μαρτύρων θεωρείται πιθανόν να συμπεριληφθεί και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Με την ίδια επιστολή, πάντως, ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωστοποιεί ότι θα ενημερώσει άμεσα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Είναι προφανές από το πνεύμα και τις πληροφορίες της επιστολής πως ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει τακτική ενημέρωση από στελέχη τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα βήματα της επιτροπής.