Eπέκταση στα 12 μίλια

Το Αιγαίο είναι μια ελληνική λίμνη. Αυτό, αφενός, το επιβάλλει το συμφέρον του έθνους και, αφετέρου, το ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, όπως σαφώς ορίζεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, καθιστά το Αιγαίο Πέλαγος μια ελληνική λίμνη, την οποία οφείλουμε να φυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού με όσα μέσα διαθέτουμε – και με τα όπλα και με τη διπλωματία και με την οικονομία και με τον πολιτισμό μας.

Αν το ελληνικό κράτος εφάρμοζε το Διεθνές Δίκαιο, αντί να ακολουθήσει τα βρόμικα χνάρια που άφησε πίσω του το καθεστώς Σημίτη, τότε θα ήταν από μικρά έως ανύπαρκτα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε με το κράτος-συμμορία, που αποκαλείται Τουρκία.

Ομως επί Σημίτη δεν επεκτάθηκε η αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας στα 12 μίλια, η σημαία μας υπεστάλη από τα Ιμια, οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν και το Αιγαίο, αντί να μετατραπεί σε ελληνική λίμνη, «γκριζαρίστηκε».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Τουρκία, επειδή νιώθει ότι οι ελληνικές ηγεσίες δεν αντέχουν την παραμικρή πίεση, κλιμακώνει τις αξιώσεις της.

Ο υπουργός Αμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936, παραβιάζοντας συνθήκες. Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται ότι ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια, ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια».

Ο κ. Ακάρ, αφενός, προσποιείται ότι αγνοεί πως τα νησιά μας είναι στρατιωτικοποιημένα επειδή η Τουρκία οτιδήποτε βρίσκει άοπλο το καταλαμβάνει.

Επίσης, στο θέμα της αναντιστοιχίας του εναέριου χώρου μας με τα χωρικά μας ύδατα, κάνει ότι αγνοεί το casus belli που κήρυξε η χώρα του προς την Ελλάδα σε περίπτωση που επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει επεκτείνει (από το 1964) την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 μίλια στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο! Ας τα επεκτείνουμε, λοιπόν, και εμείς!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα