Την Κυριακή η διάσκεψη του Μονάχου για τη Λιβύη

Η Ελλάδα θα είναι και πάλι απούσα...

Την ερχόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στο Μόναχο -με την Ελλάδα ξανά απούσα- θα πραγματοποιήσουν τη συνάντησή τους οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ. 

Όπως δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, η συνάντηση αποτελεί την έναρξη της διεθνούς διαδικασίας παρακολούθησης της εφαρμογής των αποφάσεων της διάσκεψης του Βερολίνου. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής θα γίνουν συναντήσεις σε πολλά επίπεδα.

«Συμφιλίωση»

«Στόχος μας είναι να διατηρηθούν το μομέντουμ της διάσκεψης του Βερολίνου όσο και η αποστολή του ΟΗΕ UNSMIL και ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα Γασάν Σάλαμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και τόνισε ότι είναι αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να εξακολουθήσει να εμπλέκεται στις προσπάθειες για συμφιλίωση στη Λιβύη. «Ελπίζουμε, μάλιστα, στο Μόναχο να καλωσορίσουμε και μια κατάπαυση του πυρός και πρόοδο στα σχήματα που εργάζονται εντός της Λιβύης, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του κ. Σάλαμε» πρόσθεσε ο κ. Μπρόιλ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία εξακολουθεί να εξοπλίζει τις δυνάμεις του πρωθυπουργού της Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ, ο κ. Μπρόιλ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.