Αποκαλύψεις Καμμένου για Βαρουφάκη, Ίμια και την υγεία του

Βόμβες Καμμένου για τη μαύρη βραδιά των Ιμίων. Και δυσοίωνη πρόβλεψη για «σκληρές καταστάσεις» λόγω ΕρντογάνΤην πεποίθηση ότι το ελικόπτερο στα Ίμια την τραγική νύχτα του 1996 το έριξαν οι Τούρκοι εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. 

«Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ιμια δέχθηκε πυρά» τόνισε και εξήγησε ότι ως υπουργός Εθνικής Αμυνας έψαξε για να βρει τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνο το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί» σημείωσε.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα αποκάλυψε ότι ακούγοντας τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ «όταν ανέφεραν στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο, τους πρότειναν οι Τούρκοι που υπέκλεπταν τη συνομιλία από την τουρκική φρεγάτα να προσνηωθούν στην τουρκική φρεγάτα και αρνήθηκαν». «Προτίμησαν να πέσουν. Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, του έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσγειωθεί στην τουρκική φρεγάτα» τόνισε.

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά σήμερα και με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τα Ιμια ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε την απόφασή του, ως υπουργός Αμυνας, να πηγαίνει στην περιοχή για να πετά στεφάνι στο σημείο όπου έπεσαν οι τρεις Ελληνες αξιωματικοί: «Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ιμια. Ούτε θα είναι. Οταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Αμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ιμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες» υπογράμμισε αναφερόμενος στον διάδοχό του στο υπουργείο Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και στον νυν υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Εκτίμησε δε ότι «τους επόμενους μήνες με τον Ερντογάν θα ζήσουμε σκληρές καταστάσεις». «Στα Ελληνοτουρκικά όσο κάνουμε πίσω αυτοί θα προελαύνουν. Δεν πρέπει καν να αναφέρουμε τον όρο συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ή για σχέδιο Ανάν 2» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα