Ο κορονοϊός μεταδίδεται όπως ο ιός της γρίπης!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι προσβάλλει ταυτόχρονα το άνω και το κάτω αναπνευστικόΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Τους 2.118 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό, μεταξύ των οποίων, όπως επιβεβαίωσε το Τόκιο, και δύο ηλικιωμένοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess».

Ο άνδρας και η γυναίκα κατέληξαν χθες, ενώ είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε από τις υγειονομικές Αρχές της Ιαπωνίας ότι άλλοι δύο Ιάπωνες δημόσιοι λειτουργοί έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

Ο ένας εργάζεται στο υπουργείο Υγείας, ο άλλος στη γραμματεία της κυβέρνησης, και είχαν επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές του μηνός στη Γιοκοχάμα. Την ίδια ώρα στο Πεκίνο επιστήμονες που μελέτησαν δείγματα από τη μύτη και τον λαιμό 18 ασθενών, οι οποίοι έχουν μολυνθεί, ανακοίνωσαν ότι ο νέος κορονοϊός συμπεριφέρεται περισσότερο όπως ο ιός της γρίπης, και όχι όπως άλλοι συγγενείς του ιοί -όπως ο SARS-, υπονοώντας ότι ίσως να μεταδίδεται πιο εύκολα από όσο πιστευόταν αρχικά.

Τα συμπτώματα

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση ο ιός ανιχνευόταν στον οργανισμό του ασθενούς, αν και εκείνος δεν παρουσίαζε συμπτώματα, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί, επίσης, να μεταδίδουν την ασθένεια.

Αν και πρώιμα, τα αποτελέσματα της έρευνας προσφέρουν νέα στοιχεία για τον ιό. «Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, θα είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο δρ Γκρέγκορι Πόλαντ, ιολόγος και ερευνητής εμβολίων στη Mayo Clinic του Ρότσεστερ στη Μινεσότα, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

Αντίθετα με το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), που προκαλεί μολύνσεις στο κάτω αναπνευστικό, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε πνευμονία, ο Covid-19 μοιάζει να προσβάλει τόσο το άνω όσο και το κάτω αναπνευστικό.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλεί πνευμονία, αλλά και να μεταδίδεται εύκολα, όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα. Στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού το Πεκίνο θα εντάξει και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία Cloud.

Το αρμόδιο υπουργείο για τη Βιομηχανία και την Τεχνολογία της Πληροφορικής πρότεινε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την παρακολούθηση και την ανάλυση της επιδημίας και των μετακινήσεων των ανθρώπων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα