Τα Eurogroup «στον αέρα» στις 10 Μαρτίου!

Στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25 και στο ανθελληνικό «Der Spiegel» (!) θα ανεβάσει ο Βαρουφάκης τις διαβόητες ηχογραφήσειςΑπό τη
Μαρία Παναγιώτου

Οι περίφημες ηχογραφήσεις από τα Eurogroup, που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παραδώσει σε στικάκι και στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, χωρίς όμως να γίνουν αποδεκτές, θα βγουν τελικά στον «αέρα» μέσω του σάιτ του ΜέΡΑ25, στις 10 Μαρτίου, και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως είχε γίνει γνωστό. 

Σε δημοσιογραφική σύναξη, που οργάνωσε το ΜέΡΑ25 χθες στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε πως συγκεκριμένα αποσπάσματα, που έχουν θεωρηθεί εξαιρετικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, έχουν επιλεχθεί και βρίσκονται στη φάση της μετάφρασης, μια διαδικασία που απαιτεί περισσότερο χρόνο απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί. Παράλληλα, εξήγησε πως, επειδή την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου ο ίδιος θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία, αποφάσισε η δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων να γίνει αργότερα, γιατί «δεν θέλω να λείπω όταν θα γίνει το μπαμ», όπως χαρακτηριστικά είπε. Εκτός από τις επιλεγμένες ηχογραφήσεις, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 διευκρίνισε πως θα δημοσιευτούν και ολοκληρωμένα όλα τα ηχητικά, έστω χωρίς μετάφραση, «για ιστορικούς και… όχι μόνο λόγους», όπως είπε με νόημα.

Και στους Γερμανούς

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η αποκάλυψη πως οι ηχογραφήσεις έχουν δοθεί ήδη στον ξένο Τύπο, όπως στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», που θα κάνει επίσης τις σχετικές δημοσιεύσεις στις 10 Μαρτίου. Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο περιοδικό είχε κρατήσει ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στη χώρα μας όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, τα ηχητικά ντοκουμέντα θα φωτίσουν αθέατες πλευρές των συνεδριάσεων, αλλά κυρίως την αλαζονεία των Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως και τον ανθελληνισμό τους.

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να τα δώσει στη δημοσιότητα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε ότι αυτό συνέβη επειδή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέδωσε τα 40 δισ. των «κόκκινων» δανείων σε εκείνον, αλλά και επειδή δέχτηκε καταλογισμό ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις συμφωνίες που δεν έκανε με τους υπουργούς Οικονομικών του Νότου.

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ακόμη το ανορθόδοξο να μην κρατούνται πρακτικά στα Eurogroup και συμπλήρωσε πως δεν έκανε κάτι κρυφό, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες ηχογραφούσαν. Τέλος, αποκάλυψε πως ο βρετανικός εκδοτικός οίκος με τον οποίο έχει πενταετές συμβόλαιο και όφειλε να βγάλει το βιβλίο του, «Adults in the Room», του προσέφερε 100.000 λίρες προκειμένου να μην το βγάλει, χωρίς να παραβιαστεί παράλληλα το συμβόλαιό του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα