Σε καραντίνα η μισή Ιταλία!

133 νεκροί σε μία μέρα! 15.000.000 άνθρωποι υπό περιοριστικά μέτρα από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία!Τη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας στη σύγχρονη ιστορία της καλείται να αντιμετωπίσει η Ιταλία, που θρήνησε 133 νεκρούς σε μία μέρα! Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έθεσε σε καραντίνα ολόκληρο το βόρειο τμήμα της χώρας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μετά και τους νέους θανάτους από τον κορονοϊό. 

Την Κυριακή, οι θάνατοι στην Ιταλία έφτασαν τους 366 και τα κρούσματα τα 7.375. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κόντε ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στην περιοχή, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα της κυβέρνησης.

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μαλπένσα από σήμερα, Δευτέρα.

Παράλληλα, η Ιταλία θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με το διάταγμα του Κόντε.
Από την Κυριακή και μέχρι τις 3 Απριλίου κλείνουν οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιχνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας. Κλείνουν επίσης τα εμπορικά καταστήματα το Σαββατοκύριακο.

Απόσταση ασφαλείας

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια, με την προϋπόθεση ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές. Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια ώρα, οι περιφέρειες της νότιας Ιταλίας ζητούν επίσημα από τους πολίτες που τις ώρες αυτές επιστρέφουν από τη Λομβαρδία και άλλες περιοχές του ιταλικού Βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ και ο περιφερειάρχης του Πιεμόντε στη βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για τον δεύτερο περιφερειάρχη που μολύνθηκε με τον ιό μέσα σε ένα 24ωρο, ύστερα από αυτόν του Λάτσιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα