Τα πρώτα «ορφανά» κρούσματα

Ανησυχία για τέσσερις ασθενείς, για τους οποίους δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσηςΗ «επέλαση» του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς. Για πρώτη φορά, χθες, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν «ορφανά» κρούσματα στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε τα 84, αφού προέκυψαν 11 νέα από το Σαββατοκύριακο και μετά. Πρόκειται για 81 Ελληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένα εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται άλλα 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός ότι τέσσερα από τα νέα κρούσματα δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα. Κατά συνέπεια, γι’ αυτά τα τέσσερα κρούσματα δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού.

Για τον λόγο αυτόν, οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να κάνουν την ιχνηλάτηση των επαφών των συγκεκριμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως νέα κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε Γαλάτσι και Μυτιλήνη. Οσον αφορά την ασθενή στη Μυτιλήνη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλεύεται από χθες το πρωί στο τοπικό νοσοκομείο και είναι σε καραντίνα. Το περιστατικό αυτό προκαλεί ανησυχία, γιατί η ασθενής φέρεται ότι δούλευε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής και, ως εκ τούτου, έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.

Θετικοί τρεις μαθητές στο Λεκανοπέδιο! Έκλεισαν 15 σχολεία

Η εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνει και τα «λουκέτα» στα σχολεία. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ακόμα 15 σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές. Ετσι, μέχρι τις 24 Μαρτίου κλειστά θα είναι τα εξής σχολεία: 65ο Γυμνάσιο Αθηνών, 40ό ΓΕ.Λ. Αθηνών, Ιταλική Σχολή Αθηνών, 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, 3ο ΓΕ.Λ. Γλυφάδας, Πειραματικό ΓΕ.Λ. Αγ. Αναργύρων, 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας, 2ο ΓΕ.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας, Ελληνογαλλική Σχολή «Αγιος Ιωσήφ», 2ο ΓΕ.Λ. Πεύκης, Κολλέγιο Αθηνών, 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, 2ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας, ΕΠΑ.Λ. Πλωμαρίου, Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα συνολικά 79 σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα έχουν κλείσει για μία ή και περισσότερες ημέρες. Στον Διόνυσο κλειστό είναι από χθες το 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς γονιός μαθητή βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Κρούσμα σε γονέα μαθητή του λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών επιβεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι, και γι’ αυτόν τον λόγο η διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε ότι το γυμνάσιο και το λύκειο του Κολλεγίου θα κλείσουν και πάλι. Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού ήταν η μητέρα μιας μαθήτριας του Κολλεγίου. Κλειστό είναι και το 4ο ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, καθώς ο δήμος ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή.

Εξάλλου, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών αποφάσισε την αναβολή του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου και του 30ού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για το Σάββατο 14/3/2020.

Οι δύο διαγωνισμοί μετατίθενται για το Σάββατο 16/5/2020, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ως προς τον χρόνο έναρξης και λήξης, την εξεταστέα ύλη και τη διάρκεια του διαγωνισμού για κάθε τάξη.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα