Νέκρωσαν τα πάντα στην Ιταλία

Δεύτερη Ουχάν η Ιταλία. Περισσότεροι από 60.000.000 άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα. Σκηνές χάους στα σούπερ μάρκετΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Η Ιταλία κλειστή» έγραφαν χθες οι ιταλικές εφημερίδες, καθώς η χώρα ξύπνησε με άδειους δρόμους και κατεβασμένα ρολά, αφού ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έθεσε ολόκληρη τη χώρα των άνω των 60.000.000 κατοίκων σε καραντίνα, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά στην Ιστορία. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 3 Απριλίου, το Καμπιονάτο μπαίνει στον «πάγο», ενώ αποφασίστηκε πλήρης απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων και των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας. 

Παράλληλα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των θρησκευτικών μυστηρίων, συμπεριλαμβανομένων των γάμων και των κηδειών, ενώ και οι λειτουργίες σταματούν να τελούνται έως τις 3 Απριλίου. H Ιταλίδα υφυπουργός Οικονομικών Λάουρα Καστέλι ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή της RΑΙ ότι, βάσει νέου πακέτου μέτρων που θα εγκριθεί σήμερα, θα «παγώσει» η πληρωμή τόσο των τραπεζικών δανείων όσο και των φόρων. Μάλιστα, πρόσθεσε πως, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει διαμορφωθεί, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα» τόνισε η Καστέλι, εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με χρηματικά ποσά όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους. Οσον αφορά τη βοήθεια των ασθενών, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την κοινωνία κατ’ οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

Στο Βέλγιο ο Ιταλός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντε Σασόλι δήλωσε χθες πως βρίσκεται προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες, επειδή είχε ταξιδέψει στη χώρα η οποία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή. «Το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Κανένας ιός δεν μπορεί να παρεμποδίσει τη δημοκρατία» αναφέρει ο Σασόλι. Πάντως, ενδεικτικό του πανικού που έχει κυριεύσει τους Ιταλούς είναι οι επιδρομές που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε σούπερ μάρκετ στη Ρώμη και τη Νάπολη.

Πανικός

Οι Ιταλοί, μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου απαγορεύονται σε όλη την Ιταλία οι μη απαραίτητες μετακινήσεις, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, δημιουργώντας σκηνές χάους στα σούπερ μάρκετ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα