Κοροϊδεύει η Άγκυρα! Υποστηρίζει ότι είναι «αλώβητη» στον ιό

Απορίας άξιον και επιστημονικά είναι το γεγονός ότι η Τουρκία είναι… αλώβητη…… όπως υποστηρίζει, από τον κορονοϊό. Είναι στη σφαίρα του ανεξήγητου το ότι υπάρχουν κρούσματα σε πέντε από τις οκτώ γειτονικές χώρες της Τουρκίας και μια μεγάλη επιδημία στο Ιράν, αλλά ούτε ένας Τούρκος δεν έχει βρεθεί θετικός στον Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρεντίν Κοτζά απάντησε ότι η Τουρκία δεν κρύβει κρούσματα κορoνοϊού από τις Αρχές, καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, όταν την κατάσταση ελέγχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, έως σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, αλλά όλοι ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό. H Τουρκία, μάλιστα, επιμένει ότι τα μέτρα απολύμανσης και παρακολούθησης στα αεροδρόμια, το κλείσιμο των συνόρων με το Ιράν, οι απαγορεύσεις πτήσεων και ο κατ’ οίκον περιορισμός όσων επιστρέφουν από πληττόμενες χώρες του εξωτερικού βοήθησαν να μην υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα.

Πάντως, η είδηση που μεταδίδεται από τοπικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ προκαλεί απορία. Μια 86χρονη γυναίκα που ταξίδεψε από την Τουρκία στο Μέριλαντ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα από τα κρούσματα σε αμερικανικό έδαφος. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν, αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση κρούσματος που συνδέεται απευθείας με την Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα