Προς (δίμηνη) παράταση η προανακριτική!

Κατάθεση Τζανακόπουλου χθες με δριμύτατη επίθεση (για μεθοδεύσεις) στη Ν.Δ. και στο ΚΙΝ.ΑΛ.Σε παράταση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής έως και τα τέλη Μαΐου οδηγεί η ειλημμένη απόφαση της Ν.Δ. να διευρύνει -χωρίς στοιχεία- το κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την υποβολή του σχετικού αιτήματος να είναι θέμα ημερών. 

Η δίμηνη παράταση «κλείδωσε» στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, όπου κατέθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα στη Ν.Δ., αλλά και στο ΚΙΝ.ΑΛ., κατηγορώντας τους για μεθοδεύσεις. Ο κ. Τζανακόπουλος κλήθηκε στην Προανακριτική επειδή τον Φεβρουάριο του 2018 είχε μεταβεί στον Αρειο Πάγο προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Η παρουσία του στον Αρειο Πάγο είχε ξεσηκώσει τότε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είχαν μιλήσει για απροκάλυπτη προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Για τον ίδιο, άλλωστε, λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαιρεθεί από τη σύσταση της Προανακριτικής.

Ο κ. Τζανακόπουλος, πάντως, στην κατάθεσή του, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι προστατεύει όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν διαδικαστική και έγινε για την ενημέρωση της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis έπειτα από εντολή του Αλέξη Τσίπρα. «Θα αποδειχθεί ότι η υπόθεση Novartis είναι τεράστιο σκάνδαλο και ελπίζω να μην έχετε καμία εμπλοκή σε αυτό, κύριε Πλεύρη» είπε, μάλιστα, με νόημα απευθυνόμενος στον εισηγητή της Ν.Δ., ενώ επιτέθηκε και στον Βασίλη Κεγκέρογλου κατηγορώντας τον ότι «δρα ως μακρύ χέρι του Σαμαρά», εκφοβίζει, τρομοκρατεί και παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας απέστειλε επιστολή στον Κώστα Τασούλα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η επιστολή θα ανακοινωθεί σήμερα στην Ολομέλεια και έπειτα, εφόσον συλλεχθούν 30 υπογραφές, θα υπάρξει η σχετική διευρυμένη συζήτηση. Εως τότε η Προανακριτική δεν θα σταματήσει τις εργασίες της, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτει ο Παύλος Πολάκης, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα