Θρίλερ στο «Αλεξάνδρα» με… τυφλό κρούσμα

Σε απομόνωση επτά υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή με 77χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν με πνευμονίαΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με το πιο πρόσφατο να εντοπίζεται στην Κρήτη προστέθηκαν χθες στη λίστα, ανεβάζοντας σε 100 τον συνολικό αριθμό. Από αυτά 96 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας. Ειδικότερα, 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη και 71 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Τρεις από τους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, οι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών στο Ρίο και ένας στο ΑΧΕΠΑ.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου ο 66χρονος από την Αμαλιάδα δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσαν μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων του υπουργείου Υγείας. Στην εντατική του ίδιου νοσοκομείου μεταφέρθηκε ακόμα ένας άνδρας που νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με πνευμονία και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται συνολικά 36 άτομα.

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας ασθενής από την Κοζάνη, ο οποίος πρώτα είχε κάνει… περιοδεία στο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας και μετά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης! Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες το μεσημέρι, γι’ αυτό και οι γιατροί τον μετέφεραν στην εντατική όπου παραμένει διασωληνωμένος.

Πανικός…

Στο μεταξύ το πρωί της Τρίτης το ΕΚΑΒ μετέφερε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα έναν 77χρονο άνδρα, ο οποίος μετά τον ακτινολογικό έλεγχο κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί σε απομόνωση στη Δ4 Παθολογική Κλινική, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει συμπτώματα πνευμονίας. Στις 10 τη νύχτα της Τρίτης, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, βγήκε θετικός και αμέσως ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του. Ο ασθενής μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Την ίδια ώρα σε απομόνωση είναι επτά άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον 77χρονο στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πρόκειται για δύο ειδικευόμενους γιατρούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δύο ειδικευόμενους και μια νοσηλεύτρια στη Δ4 Παθολογική Κλινική και δύο από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε. Χθες το πρωί έγινε δύο φορές απολύμανση στους χώρους του «Αλεξάνδρα».

Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα μέχρι νεωτέρας και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν είναι δυνατό να αναβληθούν. Επίσης αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεωτέρας. Τέλος, κλείνουν όλοι οι παιδότοποι και ακυρώνονται οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα