Να ληφθούν τώρα μέτρα για τον λαό!

Οι καιροί που περνάμε είναι ακόμα πιο δύσκολοι από το παρελθόν, οι συνθήκες αντίξοες και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει δραστικά μέτρα για να περιορίσει τη ζημιά που ήδη προκαλεί στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού.

Η ιατρική αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη και το ιδανικό σενάριο για τη χώρα είναι τα κρούσματα να προκύψουν σταδιακά ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Ομως η διαχείριση αυτής της έκτακτης κατάστασης στο πεδίο της οικονομίας είναι στα χέρια της κυβέρνησης και από τις αποφάσεις που θα λάβει θα κριθούν η υγεία της αγοράς και οι προοπτικές του κράτους για μια μεγάλη περίοδο. Οσα βιώσουμε στην οικονομία τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν τώρα.

Η «δημοκρατία», όπως πάντα, στέκεται στο πλευρό των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών. Γι’ αυτό συνιστά την άμεση ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων από την καταπόνηση που αναπόφευκτα θα προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού.

Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από την καταβολή δόσεων για τα δάνειά της και τα επιτόκια αυτών μέχρι να λήξει ο συναγερμός της πανδημίας. Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει το «μαξιλαράκι» των περισσότερων από 30 δισ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί για να βοηθήσει την αγορά να ορθοποδήσει.

Να ανασταλεί η καταβολή των δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις. Το ίδιο να συμβεί και με τις δόσεις των τραπεζικών δανείων, τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις δόσεις του ΦΠΑ. Επίσης, να παγώσει για την ώρα η καταβολή δόσεων (από ρυθμίσεις) για οφειλές προς το Δημόσιο και το αυτό να ισχύσει για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Όταν η πολιτική εξουσία παγώνει την αγορά λόγω ανωτέρας βίας, δεν μπορεί να διατηρεί «ζεστές» τις οφειλές και να υποχρεώνει στην άμεση αποπληρωμή τους.

Ήρθε η ώρα για γενναίες πολιτικές αποφάσεις προς όφελος του λαού μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα