Υπεύθυνο κράτος, ασφαλείς πολίτες

Η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού είναι παγκόσμια και όλα διαρκώς ισορροπούν σε μια λεπτή κλωστή, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και, δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια «πεπατημένη», η οποία, αν ακολουθηθεί, μπορεί να φέρει στα σίγουρα ορισμένα καλά αποτελέσματα. Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δείχνει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με υπευθυνότητα και σύνεση.

Το υπουργείο Υγείας, το οποίο φέρει το μεγαλύτερο βάρος της πολιτικής και ηθικής ευθύνης για την προστασία της ζωής των πολιτών, έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες που αξιολογούνται θετικά. Εχοντας υπ’ όψιν και την τραγική εξέλιξη της πανδημίας στη γειτονική Ιταλία, κρίνονται σωτήρια τα μέτρα για το κλείσιμο των σχολείων, των εμπορικών κέντρων, των κινηματογράφων και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων όπου συρρέει το κοινό. Επίσης, η καμπάνια της ενημέρωσης και τα στοιχεία και οι οδηγίες που δίνονται στους πολίτες χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και ακρίβεια.

Επιπλέον, σωστές δείχνουν και οι πρωτοβουλίες για την ελληνική οικονομία. Η «δημοκρατία» από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος αυτής της μείζονος κρίσης επισήμανε τις λύσεις για την επιβίωση της ελληνικής αγοράς.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τη στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και, επίσης, ορθή είναι η επισήμανση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το ταμειακό διαθέσιμο που υπάρχει στην Ελλάδα και πρέπει «εκτός από τη στήριξη της Υγείας, να διατεθεί -κατά περίπτωση- όπου υπάρχει ανάγκη».

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί και η ωριμότητα που επιδεικνύει η αντιπολίτευση. Ασκεί τον έλεγχο της κυβερνητικής λειτουργίας χωρίς κραυγές, υπερβολές και εξαλλοσύνες.

Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της περιπέτειας και κάθε ημέρα θα δημιουργεί μια σειρά από νέες προκλήσεις και δοκιμασίες, τις οποίες θα πρέπει να αντέξουμε όλοι. Το μεγάλο στοίχημα είναι να εξέλθει η πατρίδα μας από τούτη τη στενωπό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα