Νέα απόπειρα εισβολής στον Έβρο!

Έχοντας την τουρκική κάλυψη ομάδες μεταναστών επιτέθηκαν χθες στις ελληνικές δυνάμεις, που τους απώθησαν με επιτυχίαΜετά τη νηνεμία των προηγούμενων ημερών, νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα στον Εβρο, όταν περίπου 350 πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν με τη βία να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος με την κάλυψη των Τούρκων!

Αρχικά μια ομάδα άνω των 100 ατόμων προσπάθησε να περάσει τον φράχτη στις Καστανιές, αλλά τους απώθησαν οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού που βρίσκονται νυχθημερόν σε επιφυλακή.

Λίγες ώρες αργότερα, σε μια προσπάθεια να κλιμακώσουν την επίθεση, οι αλλοδαποί προχώρησαν σε ρίψη χημικών προς την ελληνική πλευρά χρησιμοποιώντας μάλιστα ειδικούς εκτοξευτήρες, γεγονός που δείχνει ότι οι επιθέσεις είναι υποκινούμενες από την τουρκική πλευρά.

Την ίδια ώρα, στο νότιο τμήμα του νομού, ομάδες προσφύγων και μεταναστών επιχειρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εντοπίσουν διόδους για την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος, υπό την ολοένα αυξανόμενη παρουσία των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Ομως, ούτε αυτή τη φορά η προσπάθειά τους έφερε το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα, καθώς ήταν τέτοια η θωράκιση της συνοριογραμμής με αστυνομικούς, στρατιώτες, αλλά και στελέχη της Frontex από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που δεν τους επέτρεψε να εισβάλουν.

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση, γεγονός που, όπως αναφέρουν, αποδεικνύεται και από την αρκετά προχωρημένη ώρα κατά την οποία σημειώθηκαν τα επεισόδια, μεταξύ 2 και 4 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι η απόπειρα των εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να μπουν στην Ελλάδα ήρθε λίγες ώρες μετά την αδυναμία συμφωνίας για το Προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

Θωράκιση

Αξίζει να επισημανθεί ότι, παρά τις όποιες αυξομειώσεις των εντάσεων που σημειώνονται στην περιοχή, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες για την περαιτέρω θωράκιση του φράχτη στα σύνορα, ενώ το ΓΕΕΘΑ παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή για να αποτρέψει ενδεχόμενη αιφνιδιαστική απόπειρα εισβολής και σε άλλα μέρη της συνοριακής γραμμής Ελλάδας – Τουρκίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα