Πονηρά (νεοφιλελέ) σενάρια

Άρχισαν ήδη να διακινούνται οι φήμες για κρατικοποίηση των τραπεζών, φυσικά με τα χρήματα των φορολογουμένων!Aκραία σενάρια κρατικοποίησης των τραπεζών έχουν αρχίσει ήδη να διακινούνται ακόμη και από νεοφιλελεύθερα κέντρα, ως προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το σενάριο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος που μπορεί να προκληθεί από τις συνέπειες των μέτρων που έχουν παρθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορονοϊού. 

To γεγονός περιγράφει προφανώς τη δεινή κατάσταση στην οποία αναμένεται να περιέλθει το τραπεζικό σύστημα, αλλά αποτελεί και μία προετοιμασία του κόσμου για το ζεστό κρατικό χρήμα που πρόκειται ακόμη μία φορά να «πέσει» στα ήδη ανακεφαλαιοποιημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης.

Δημοσιεύματα και αναλύσεις υποστήριζαν τις τελευταίες μέρες πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα γενιά «κόκκινων» δανείων, τη στιγμή που στη χώρα μας δεν είχε καν ολοκληρωθεί η προσπάθεια διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη κρίση. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, καθώς είναι πιθανή η αξιοποίηση του «μαξιλαριού» (capital buffer) των 30-35 δισ. ευρώ που δημιούργησε η Ελλάδα για να διαχειριστεί τυχόν δανειακές υποχρεώσεις, θα πρέπει να ανοίξει η δύσκολη κουβέντα για την κρατικοποίηση των τραπεζών.

Η είδηση, μάλιστα, συνδυάστηκε με την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης πως σχεδιάζει να κρατικοποιήσει την εταιρία αερομεταφορών Alitatalia αλλά και με τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος ανέφερε πως μεταξύ των μέτρων που προτίθεται να λάβει η γαλλική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορονοϊό είναι κι αυτό της κρατικοποίησης μεγάλων εταιριών. Είναι προφανές πως οι τράπεζες, οι οποίες παρά τις τεράστιες ενέσεις με κρατικό χρήμα που έλαβαν στα χρόνια της κρίσης δεν κατάφεραν ούτε να εξυγιάνουν τα του οίκου τους ούτε να επιτελέσουν τον ρόλο τους, δηλαδή να διοχετεύσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, θα ζητήσουν σύντομα και νέα τεράστια πακέτα από τους Eλληνες φορολογούμενους πολίτες. Από αυτούς, δηλαδή, που σήμερα αρνούνται να βοηθήσουν παγώνοντας τις δόσεις των δανείων τους εν μέσω της πιο σφοδρής κρίσης που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τα τελευταία 100 χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα