Διπλό μέτωπο του Τραμπ κατά Κίνας και κορονοϊού

Σχέδιο για να μην κυριαρχήσει οικονομικά το Πεκίνο!Aποφασισμένος να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του κορονοϊού το συντομότερο δυνατόν και όχι έπειτα από μήνες εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να γίνει το επόμενο hot spot του ιού, καθώς το ποσοστό με τον οποίο επιτίθεται στην αμερικανική μητρόπολη είναι πενταπλάσιο απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 50.000 και οι νεκροί τους 645, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε το φάρμακο να είναι χειρότερο από το ίδιο το πρόβλημα».

Συνέντευξη Τύπου

«Θα δούμε τι θα συμβεί» είπε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο κατά την οποία εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία της χώρας του, αλλά αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει εάν θα ακούσει τις Αρχές δημόσιας υγείας στην περίπτωση που τον συμβουλέψουν να διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας, ακόμη και με κόστος για την οικονομία.

Αυτό που πραγματικά φοβάται ο Τραμπ είναι η κυριαρχία της Κίνας. Ο κινεζικός δράκος προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα: τα εργοστάσια επαναλειτουργούν, ο πληθυσμός επιστρέφει στις δουλειές του και στα κινεζικά εργαστήρια δίνεται ένας αγώνας δρόμου για την παρασκευή του εμβολίου και του φαρμάκου κατά του νέου κορονοϊού. Αυτό άλλωστε είναι το νέο πεδίο ανταγωνισμού των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Τραμπ υπεραμύνεται της άποψης ότι μια κατεστραμμένη αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να δημιουργήσει «περισσότερο θάνατο» από τους δυνητικούς θανάτους λόγω του ιού συσχετίζοντας παράλληλα την οικονομική κρίση με το άγχος, την κατάθλιψη και την αυτοκτονία. «Η χώρα μας δεν χτίστηκε για να κλείσει» πρόσθεσε και επέλεξε να επικεντρωθεί σε πολιτείες όπου έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα μέχρι στιγμής, όπως η Νεμπράσκα, η Αϊόβα και το Αϊντάχο. Σύμβουλοι του Τραμπ αναφέρθηκαν στους υφιστάμενους περιορισμούς ως μια «πρόκληση 15 ημερών» και δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν την ανάγκη για τα δραστικά μέτρα μέσα σε μόνο μία εβδομάδα. Ο πρόεδρος επέμεινε ότι αναμένει η ζωή να επανέλθει στο «φυσιολογικό» πολύ σύντομα και όχι σε τρεις ή τέσσερις μήνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα